Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Bibi Graetz Colore 2016

Bibi Graetz Colore 2016

€348,00
op voorraad
De partijen uit de afzonderlijke lagen rijpten bijna drie jaar afzonderlijk op eikenhout voordat de uiteindelijke blend werd samengesteld. Een meesterwerk van de Italiaanse wijnbouw.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
 • Geen verzendkosten
  Bij een bestelling boven de €100,-
 • Ruim assortiment
  Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
 • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
  Rechtstreeks van de wijnboer
 • Duurzaam en ecologisch
  Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

Deze super Toscaan is in alle opzichten een ambassadeur van wereldklasse van de wijnbouw in Toscane. Niet alleen dat de kwaliteit van de Bibi Graetz Colore 2016 uitstekend is en wijnliefhebbers zal boeien. Bovendien komen de druiven voor deze fenomenale compositie uit drie belangrijke teeltgebieden in Toscane: Lamole in Chianti Classico, Vincigliata bij Florence en Siena in het zuiden. Het toppunt van de Toscaanse wijnbouw gecombineerd in één wijn: Bibi Graetz Colore 2016.

De Italiaanse rode wijn is een blend van 80% Sangiovese, 10% Canaiolo en 10% Colorino. Robijnrood met een granaatglans, de kleur schittert in het glas. Het boeket is fascinerend complex. In het begin overheersen tonen van "pure zomerkersen", schrijft Monica Larner in Robert Parker's Wine Advocate, die de Bibi Graetz Colore 2016 maar liefst 96+ punten oplevert. Na verloop van tijd verschijnen nuances van graniet en gedroogde blauwe bloemen. Ook tonen van pruimen, bramen en aardbeien verrijken het boeket. Alles wordt fijn onderstreept door een opwekkende specerij (rozemarijn, salie, maar ook kaneel en een vleugje leer en tabak).

In de mond is de Supertoscaner van Bibi Graetz droog, helder en perfect glad.
"Vol, zeer dicht en gepolijst, met een dicht en krachtig gehemelte dat opent en groeit, maar wendbaar en mooi blijft", zegt James Suckling, die met zijn 98 punten duidelijk maakt dat slechts een paar wijnen ter wereld kunnen tippen deze bereikkwaliteit. "Deze vintage biedt een ideale dosis structuur gecombineerd met frisheid", oordeelt Monica Larner.

"Na de geweldige vintage van 2015 kon ik niet geloven dat de kwaliteit van 2016 nog beter was", schrijft Bibi Graetz. Zoals beschreven zijn de druiven afkomstig van drie locaties in Toscane die minutieus zijn geoogst (tot wel acht keer!). Op deze manier werd het allerbeste druivenmateriaal verkregen, wat de basis vormt voor de Colore 2016. De partijen uit de afzonderlijke lagen rijpten bijna drie jaar afzonderlijk op eikenhout voordat de uiteindelijke blend werd samengesteld. Een meesterwerk van de Italiaanse wijnbouw.

Jaargang 2016
Houdbaar tot 2040
Druivensoort 80% Sangiovese, 10% Canaiolo, 10% Colorino
Regio Toskana
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 14.0
Restsuiker 0.85
Land IT
Ph waarde 3.35
GTIN
Zuurgraad 5.6