Verantwoord genieten

Altijddebestewijn.nl maakt het genieten van goede wijn voor elke volwassen wijnliefhebber mogelijk, al meer dan 10 jaar. Wij vinden het belangrijk dat dit verantwoord gebeurt. Daar zetten we ons voor in. Altijddebestewijn.nl staat dan ook vierkant achter de wetgeving en regels voor de verkoop van alcoholhoudende dranken, die zijn bedoeld om alcoholmisbruik tegen te gaan.

We laten je daarom graag genieten van de beste wijn goede wijn en nemen tegelijkertijd onze verantwoordelijkheid. Als grote speler in de online verkoop van wijnen en overige alcoholhoudende producten zien wij dat als onze plicht. Want verantwoord genieten is pas écht genieten!

Alcohol en minderjarigen

Altijddebestewijn.nl verkoopt geen alcohol aan minderjarigen. Niet alleen omdat dat verboden is, maar vooral omdat we vinden dat jongeren helemaal geen alcohol moeten drinken. Wij scharen ons daarom achter de campagne , om zo alcoholverkoop aan minderjarigen te voorkomen.

Wat betekent dat voor jou?

Onze geborgde werkwijze/ levering van wijn:

1. Om ons ervan te overtuigen dat we geen alcohol verstrekken aan minderjarigen wordt jouw leeftijd gecontroleerd. Dat gebeurt automatisch als je een Altijddebestewijn.nl-account hebt. Geen account? Dan vragen we je tijdens het bestelproces jouw geboortedatum in te vullen;

2. Ben je ouder dan 18? Dan worden jouw wijnen zo snel mogelijk geleverd door DPD. De pakketbezorger kan op dat moment een tweede controle uitvoeren, door te vragen naar een geldig identificatiebewijs. Dit zal in de praktijk het geval zijn bij jongvolwassenen. Zo houden wij ons aan de wet- en regelgeving en kun je genieten van jouw wijn;

3. Altijddebestewijn.nl zal de wijn slechts op het adres van de geadresseerde, of bij een distributiepunt afleveren;

4. Altijddebestewijn.nl ten minste eens per jaar een onderzoek verrichten naar de uitvoering van de bij en op grond van artikel 20a, eerste lid, onderdeel b, van van de Alcoholwet, voor hem geldende verplichtingen en eventueel geconstateerde tekortkomingen corrigeren;

5. Altijddebestewijn.nl er zorg voor draagt dat de actuele geborgde werkwijze bekend en inzichtelijk is voor degenen die werkzaam zijn onder verantwoordelijkheid van Altijddebestewijn.nl; 

6. Altijddebestewijn.nl draagt er zorg voor dat de beschrijving van de geborgde werkwijze is op elk moment actueel.

 

Meer informatie

Wil je meer weten over verantwoord alcoholgebruik, bezoek dan ook eens de volgende site:

 •   https://www.nix18.nl/
 • Verantwoord genieten
 • Altijddebestewijn.nl maakt het genieten van goede wijn voor elke volwassen wijnliefhebber mogelijk, al meer dan 10 jaar. Wij vinden het belangrijk dat dit verantwoord gebeurt. Daar zetten we ons voor in. Altijddbestewijn.nl staat dan ook vierkant achter de wetgeving en regels voor de verkoop van alcoholhoudende dranken, die zijn bedoeld om alcoholmisbruik tegen te gaan.
 • We laten je daarom graag genieten van een glas goede wijn en nemen tegelijkertijd onze verantwoordelijkheid. Als grote speler in de online verkoop van wijnen en overige alcoholhoudende producten zien wij dat als onze plicht. Want verantwoord genieten is pas écht genieten!
 • Alcohol en minderjarigen
 • Altijddebestewijn.nl verkoopt geen alcohol aan minderjarigen. Niet alleen omdat dat verboden is, maar vooral omdat we vinden dat jongeren helemaal geen alcohol moeten drinken. Wij scharen ons daarom achter de campagne NIX18, om zo alcoholverkoop aan minderjarigen te voorkomen.
 • Wat betekent dat voor jou?
 • Om ons ervan te overtuigen dat we geen alcohol verstrekken aan minderjarigen wordt jouw leeftijd gecontroleerd. Dat gebeurt automatisch als je een Altijddebestewijn.nl-account hebt. Geen account? Dan vragen we je tijdens het bestelproces jouw geboortedatum in te vullen. Ben je ouder dan 18? Dan worden jouw wijnen zo snel mogelijk geleverd door DPD. De pakketbezorger kan op dat moment een tweede controle uitvoeren, door te vragen naar een geldig identificatiebewijs. Dit zal in de praktijk het geval zijn bij jongvolwassenen. Zo houden wij ons aan de wet- en regelgeving en kun je genieten van jouw wijn.
 • Meer informatie
 • Wil je meer weten over verantwoord alcoholgebruik, bezoek dan ook eens de volgende site:
 • https://www.nix18.nl/