Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Bibi Graetz Testamatta Rosso Toscana 2019

Bibi Graetz Testamatta Rosso Toscana 2019

€94,80
op voorraad
"Het 20-jarig jubileum van Testamatta is een echte mijlpaal, het toppunt van kwaliteit waar ik naar op zoek ben in mijn Sangiovese sinds de eerste vintage in 2000", schrijft Graetz.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

"Een pure uitdrukking van Sangiovese", zo prijst Robert Parker's Wine Advocate de Bibi Graetz Testamatta Rosso Toscana 2019. Deze fantastische rode wijn uit Toscane, die ook door andere critici van de wijnwereld wordt gevierd, kreeg 94 punten. Jams Suckling kent 97 punten toe, in Falstaff is dit 95.

Kenners kunnen zich verheugen op een fascinerend complex en intens boeket. Suckling schrijft over een "zeer aantrekkelijke combinatie van gedroogd fruit en kruiden met zwarte kersen en pruimen. Daarnaast aroma's van bloemen en sandelhout”. The Wine Advocate herkent "geparfumeerde blauwe bloemen, gekonfijte sinaasappelschillen, vochtige aarde en pruimachtig zwart fruit".

In de mond is de Bibi Graetz Testamatta Rosso Toscana 2019 vol, krachtig en elegant tegelijk. De fluweelzachte tannines zijn perfect geïntegreerd en zorgen in combinatie met de intense fruitigheid voor een uitmuntende smaakbeleving. Volgens Wine Advocate is er ook sprake van een “sterk kalkachtig-mineraal karakter”. De finale blijft lang hangen.

“Elegantie is het woord dat Testamatta 2019 omschrijft”, schrijft Bibi Graetz zelf. Testamatta 2019 is perfect in balans met diepe lagen die een ongelooflijke complexiteit laten zien.

De druiven voor de variëteit Sangiovese zijn afkomstig van de vijf beste locaties van de wijnmakerij Testamatta in Toscane: Vincigliata, Londa, Lamole, Montefili en Siena. De oude wijnstokken zijn maximaal 80 jaar oud. De makers van de Bibi Graetz Testamatta ondernemen maximaal acht lezingen (!). Alleen druiven met een optimale rijpheid maken deel uit van deze donkere robijnrode mousserende wijn. De wijnen van de afzonderlijke locaties werden gedurende 20 maanden gerijpt in eikenhout.

"Het 20-jarig jubileum van Testamatta is een echte mijlpaal, het toppunt van kwaliteit waar ik naar op zoek ben in mijn Sangiovese sinds de eerste vintage in 2000", schrijft Graetz. Gelukkig zijn degenen die kunnen deelnemen aan het openen van een fles Testamatta 2019.

Jaargang 2019
Houdbaar tot 2032
Druivensoort 100% Sangiovese
Regio Toskana
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 14.0
Restsuiker
Land IT
Ph waarde
GTIN
Zuurgraad