Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Bibi Graetz Colore 2019

Bibi Graetz Colore 2019

€248,00
op voorraad
"Monumentaal, er is geen beter woord om deze vintage te beschrijven", schrijft Bibi Graetz zelf. "Rondheid in elk aspect van de wijn: elegantie, frisheid en een geweldige zuurgraad die zeer fijne laagjes geeft die glanzen in de neus en bij de eerste slok.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

"De magie van oude wijnstokken": de Amerikaanse wijncriticus James Suckling raakt in vervoering als hij schrijft over de Bibi Graetz Colore 2019. En Suckling, die 99 punten (!) toekent voor deze pure Sangiovese uit Toscane, staat niet alleen in zijn enthousiasme. 96 punten in Robert Parker's Wine Advocate, 98 punten in Falstaff: De Bibi Graetz Colore 2019 is onbetwist een van de beste Italiaanse wijnbouwkunsten.

Het boeket van de rode wijn verleidt met fascinerende veelzijdigheid en intensiteit, tonen van bramen, frambozen, kersen, cassis, gedroogde rozenblaadjes, plus nuances van koriander en balsamicokruiden. In de mond is de robijnrode Sangiovese vol en compact, met zijdezachte tannines die niet harmonieuzer geïntegreerd kunnen worden. Met indrukwekkende structuur en lengte. "Zo subtiel en toch zo krachtig", schrijft Suckling. “Dit is een ongelooflijke combinatie van fruit en structuur. De magie van oude wijnstokken.”

"Monumentaal, er is geen beter woord om deze vintage te beschrijven", schrijft Bibi Graetz zelf. "Rondheid in elk aspect van de wijn: elegantie, frisheid en een geweldige zuurgraad die zeer fijne laagjes geeft die glanzen in de neus en bij de eerste slok. verrassend waarneembaar.”

De inspanning achter deze creatie is buitengewoon: de druiven komen van drie locaties in Toscane (Lamole, Vincigliata en Siena) met wijnstokken uit de jaren 70, 80 en 90. De individuele locaties werden tot acht keer geoogst om de druiven met een perfecte rijpheid te oogsten. Een andere selectie van de druiven in de wijnmakerij volgde.

De wijnen van de afzonderlijke teeltgebieden werden afzonderlijk ontwikkeld. De Sangiovese-creaties van de afzonderlijke lagen rijpten 20 maanden in barriques. Pas toen werd de exacte samenstelling van de blend bepaald. Alleen de beste vaten uit de gehele productie worden onderdeel van de Colore.

Met de Colore 2019 viert Bibi Graetz 20 jaar als wijnmaker. Het ontwerp van deze fles is dienovereenkomstig nobel. Deze Sangiovese is een van de hoogtepunten van de creativiteit van Bibi Graetz. Gelukkig dat ze een fles hun eigen fles kunnen noemen. "Drink na 2026", raadt Suckling aan.

Jaargang 2019
Houdbaar tot 2043
Druivensoort 100% Sangiovese,
Regio Toskana
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 14.0
Restsuiker
Land IT
Ph waarde
GTIN
Zuurgraad