Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Bibi Graetz Testamatta Rosso Toscana 2020

Bibi Graetz Testamatta Rosso Toscana 2020

€98,20
op voorraad
Het resultaat is de voortreffelijke Testamatta Rosso 2020. Geen ‘muddlehead’, maar een gelukskind dat mag genieten van een fles van deze super Toscaan.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
 • Geen verzendkosten
  Bij een bestelling boven de €100,-
 • Ruim assortiment
  Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
 • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
  Rechtstreeks van de wijnboer
 • Duurzaam en ecologisch
  Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

De Bibi Graetz Testamatta Rosso 2020 is een uitstekende rode wijn uit Toscane. Eigenlijk hoef je niet veel woorden te verspillen als je de naam Bibi Graetz hoort in de wijnwereld. U kunt er gewoon op rekenen dat u een super Toscaan in huis haalt die internationale wijncritici enthousiast zal maken. Bij deze cépage Sangiovese uit het wijnjaar 2020 is dat niet anders. Laten we het desalniettemin eens nader bekijken, zodat de verwachting groeit.

Testamatta betekent trouwens zoiets als “gek”. Er lijkt veel ironie in deze naamgeving te zitten, want je kunt nauwelijks een wijn plannen die planmatiger en nauwgezeter is dan het team rond Bibi Graetz in het stadje Fiesole (in het noordoosten van Florence).

Graetz zelf toont in zijn Testamatta Rosso 2020 geen valse bescheidenheid: "Dit is het hoogste niveau van perfectie dat ooit is bereikt", schrijft hij. Hij benadrukt vooral de aardbeitonen en het vanillearoma, evenals een ongelooflijke frisheid.

James Suckling veredelt de wijn met 94 punten en omschrijft het boeket als volgt: "Mooie, frisse aroma's van zure kersen, sinaasappelschillen en citroenstruiken." Tonen van pruimen en vers gesneden zoethout verrijken het complexe boeket.

In de mond is de Bibi Graetz Testamatta Rosso 2020 droog, zeer aromatisch en heerlijk fris. Graetz schrijft de versheid toe aan de nieuwe locaties in Olmo, waar de druiven rijpen op een ‘magisch terroir’ op 420 meter hoogte. Monica Larner, die 95 punten scoort in Robert Parker's Wine Advocate, is het daarmee eens: "De introductie van deze druiven (vanuit een luchtige, verhoogde positie) geeft Testamatta zijn prachtige helderheid, scherpte en sublieme boeket. Het nieuwe Fiesole-fruit maakt ongeveer 30 tot 35% van deze wijn uit. De resultaten zijn levendig, transparant en fris, zowel qua zuurgraad als aromatische intensiteit.”

Suckling vindt deze woorden voor het gehemelte, "Medium-body met stevige, pittige zuurgraad en ultrafijne tannines die de wijn helderheid en energie geven. Het volgt absoluut de nieuwe golf van frisse, levendige Sangiovese-creaties uit Toscane die de drinkbaarheid en transparantie benadrukken. Lichter dan voorgaande jaren.”

De druiven voor de Italiaanse rode wijn komen van zes verschillende locaties: Vincigliata, Olmo, Londa, Lamole, Montefili en Siena. De druiven werden op de afzonderlijke locaties acht keer zorgvuldig geplukt. De verschillende componenten werden gedurende 20 maanden gerijpt op eikenhout.

Het resultaat is de voortreffelijke Testamatta Rosso 2020. Geen ‘muddlehead’, maar een gelukskind dat mag genieten van een fles van deze super Toscaan.

Jaargang 2020
Houdbaar tot 2035
Druivensoort 100% Sangiovese
Regio Toskana
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 13.0
Restsuiker
Land IT
Ph waarde
GTIN
Zuurgraad