Bouchard Finlayson Crocodile's Liar Kaaimansgat Chardonnay
-
Geen verzendkostenBij een bestelling boven de €100,-
-
Ruim assortimentTop wijnen, Champagne, Sekt en likeur
-
Unieke wijnen, Champagne en SektRechtstreeks van de wijnboer
-
Duurzaam en ecologischGeteeld en geproduceerd
Deze houtgerijpte Chardonnay uit Zuid-Afrika overtuigt qua prijs-prestatieverhouding. In John Platter's Wine Guide, de wijnbijbel van Zuid-Afrika, kent Tim James 91 punten toe aan de Bouchard Finlayson Crocodile's Liar Kaaimansgat Chardonnay in de vintage 2020. Ook een zilveren medaille op de International Wine Challenge 2022 (93 punten) getuigt van de hoge kwaliteit van de pure variëteit Chardonnay.
Het boeket wordt gekenmerkt door tropische tonen van ananas en citroengras. Hieraan wordt de geur van limoenen en knapperige groene appels toegevoegd. Het boeket wordt afgerond met onderliggende tonen van brioche en vanille.
In de mond is deze witte wijn uit Zuid-Afrika droog, met een zachte textuur en een geweldige balans. Het aromaspel wordt gedomineerd door rijp, zoet tropisch fruit en een opvallende zuurgraad. In de finale de fijnste geroosterde aroma's.
De druiven voor Bouchard Finlayson Crocodile's Liar Kaaimansgat Chardonnay komen uit de Elandskloof Valley, zo'n 80 kilometer ten noorden van de wijnmakerij zelf. Op 700 meter boven zeeniveau rijpen de Chardonnay-druiven hier later dan gebruikelijk op de Kaap. De koele herfsttemperaturen kenmerken de uitzonderlijk frisse en fruitig-aromatische witte wijn.
Deze creatie van Bouchard Finlayson rijpte acht maanden in Franse eikenhouten vaten, waarvan ongeveer een achtste nieuwe vaten, zo meldt Tim James in zijn recensie.
Ontdek de Crocodile's Liar Kaaimansgat Chardonnay 2020 met tandoori zalm, bijvoorbeeld met asperges of sugar-snaps of met een avocado-garnalensalade.
Jaargang | 2022 |
Houdbaar tot | 2029 |
Druivensoort | 100% Chardonnay |
Regio | Hermanus, Kaaimansgat |
Aanbevolen drinktemperatuur | |
Inhoud | 0.75 |
Alcoholgehalte | 13.5 |
Restsuiker | 2.6 |
Land | ZA |
Ph waarde | 3.43 |
GTIN | |
Zuurgraad | 5.6 |