Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Bouchard Finlayson Galpin Peak Pinot Noir

Bouchard Finlayson Galpin Peak Pinot Noir

€37,42
op voorraad
Deze Bouchard Finlayson is een zeer goede keuze bij Emmentaler, zalmvariaties, eend of rundvlees.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
 • Geen verzendkosten
  Bij een bestelling boven de €100,-
 • Ruim assortiment
  Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
 • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
  Rechtstreeks van de wijnboer
 • Duurzaam en ecologisch
  Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

Een Pinot Noir van topklasse uit Zuid-Afrika: Verleidelijke tonen van zure kersen en wilde frambozen karakteriseren het boeket en harmoniëren wonderwel met nuances van gedroogd laurierblad. De Bouchard Finlayson Galpin Peak Pinot Noir 2019 laat vanaf het begin indruk achter.

96 punten van Master of Wine Anne Krebiehl in de Falstaff International Global Pinot Noir Feature spreken voor zich. Krebiehl schrijft over delicate, rijpe rode kersen in de mond en zacht, rijp, aromatisch fruit. De Zuid-Afrikaanse rode wijn wordt gekenmerkt door een “exquise lichtheid” maar ook “een prachtige aromatische diepte”. “Er is lengte en subtiele concentratie, vooral aromatische zuiverheid.”

Ook de Bouchard Finlayson Galpin Peak Pinot Noir 2019 maakt indruk op Tim James, die in de John Platter's Wine Guide 93 punten toekende voor de creatie uit de Hemel-en-Aarde Valley, niet ver van Walker Bay in de Zuid-Atlantische Oceaan. “Subtiele, droge tannine aanwezigheid, maar fijne zuurgraad die het geheel domineert. “Het is nu al een waar genoegen, en in de toekomst nog meer”, zegt James.

Deze Pinot Noir uit Zuid-Afrika rijpte 10 maanden op eikenhout, waarbij 30 procent – ​​zoals het wijnhuis schrijft – gebruik maakte van nieuwe vaten. Geniet van de Galpin Peak Pinot Noir 2019 met een goede maaltijd. Een Pinot Noir toont al zijn kwaliteiten.

Geef de rode wijn de ruimte en kies niet voor een gerecht met te veel zoetigheid of specerijen. Deze Bouchard Finlayson is een zeer goede keuze bij Emmentaler, zalmvariaties, eend of rundvlees.

Jaargang 2021
Houdbaar tot 2031
Druivensoort Pinot Noir
Regio Hemel en Aarde Valley
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 13.0
Restsuiker 2.3
Land ZA
Ph waarde 3.47
GTIN
Zuurgraad 5.4