Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Château Routas Rosé Provence AOP

Château Routas Rosé Provence AOP

€12,42
op voorraad
James Suckling spreekt er zelfs over, citaat: "Dit zou de beste Rosé ter wereld kunnen zijn" De Château Routas Rosé is een wijn voor elke gelegenheid, hij slaat een uitstekend figuur als aperitief of als begeleiding bij voorgerechten.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

De Château Routas Rosé Provence AOP is waarschijnlijk de beste Roséwijn die je momenteel in dit prijssegment kunt krijgen.

De wijnwereld is zelden zo unaniem als bij deze Rosé. Niet alleen de Wine Advocate, James Suckling, Wine and Spirits en Wine Spectator prijzen deze wijn in de hoogste tonen. James Suckling spreekt er zelfs over, citaat: "Dit zou de beste Rosé ter wereld kunnen zijn". Nu genoeg van de superlatieven en de eigenlijke beschrijving.

De Château Routas Rosé Provence heeft een delicate lichtroze kleur. In de neus zijn frisse tonen van watermeloen, perzikaroma's en tonen van aardbeien en een vleugje sinaasappelschil te vinden. In de mond is deze Rosé zacht, soepel en mooi gestructureerd. De levendige smaak van wilde aardbeien en kersen gaat gepaard met minerale tonen en een licht peperige kruidigheid. De frisse, frisse zuren dragen bij aan de verfrissend lange afdronk.

Keldermeester en oenoloog Jean Louis Bavay, die het vak leerde op Domaine Ott, is een gepassioneerd werker. Samen met Philippe Saraciva, verantwoordelijk voor de wijngaarden, weet hij een Franse Rosé te creëren die uniek is qua complexiteit en smaak.

De Château Routas Rosé is een wijn voor elke gelegenheid, hij slaat een uitstekend figuur als aperitief of als begeleiding bij voorgerechten.

93 punten James Suckling

 

Jaargang 2023
Houdbaar tot 2027
Druivensoort 45% Cinsault, 35% Grenache, 20% Syrah
Regio Provence
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 13.0
Restsuiker 1.0
Land FR
Ph waarde 3.42
GTIN
Zuurgraad 3.3