Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Bibi Graetz Colore 2020

Bibi Graetz Colore 2020

€244,00
op voorraad
"De Bibi Graetz 2020 Colore is een pure uitdrukking van Sangiovese, volledig afkomstig van oude wijnstokken die zorgvuldig zijn geselecteerd in verschillende delen van Toscane."
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

“Je gaat het nu willen drinken, en dat zou je waarschijnlijk ook moeten doen omdat het zo verleidelijk is.” Als Amerikaanse wijncritici over de Bibi Graetz Colore 2020 schrijven, voel je letterlijk zijn enthousiasme, dat hij ook hiervoor uitdrukte met 98 punten. super Toscaans geeft. Bibi Graetz zelf is ook niet gierig met superlatieven: "Ik denk dat we dit jaar het beste hebben gemaakt van alle kleuren die we ooit hebben geproduceerd."

De pure Sangiovese uit Toscane is afkomstig van oude wijnstokken, waarvan de druiven een onmiskenbare aromatische diepte met zich meebrengen. Monica Larner veredelt de Italiaanse rode wijn van wereldklasse in Robert Parker's Wine Advocate met 96 punten. "De Bibi Graetz 2020 Colore is een pure uitdrukking van Sangiovese, volledig afkomstig van oude wijnstokken die zorgvuldig zijn geselecteerd in verschillende delen van Toscane." Een groot deel van het fruit komt van een hoge en koele locatie in Lamole, of van 70 jaar oude wijnstokken. in Bagno a Ripoli en Vincigliata bij Fiesole. “Er wordt ook een klein percentage oude wijnstokken in Olmo gebruikt. Bibi heeft een voorliefde voor oude wijnstokken en je proeft de prachtige diepte en complexiteit die doorkomt in de Colore.”

Het boeket van de Colore 2020 is fenomenaal complex. Waar te beginnen, waar te stoppen? Verleidelijke tonen van kersen en rijpe aardbeien kenmerken het boeket en harmoniëren prachtig met tonen van cederhout, gedroogde kruiden, zoethout en munt. Plus een heerlijk vleugje vanille.

In de mond is de Supertoscaner droog, fluweelzacht, vol, heerlijk fruitig en tegelijkertijd dansend licht. "Een wijn met een perfecte en levendige spanning, waarin de kracht van de vintage harmonieus danst met de elegantie van onze wijnstokken", schrijft Bibi Graetz. Monica Larner oordeelt dat de minerale aroma's en de lichte, heldere zuurgraad de Colore tot een uitzonderlijke wijn maken. Suckling: "Vol maar niet overdreven, met gepolijste tannines die door de lengte van de wijn heen zichtbaar zijn. Hij is compact, maar heeft alle kenmerken van een geweldige wijn.” De finale van de Bibi Graetz Colore 2020 klinkt lange tijd bijna onwerkelijk.

Op elke locatie werden de Sangiovese-druiven tot acht keer geoogst. Voor de Colore worden uitsluitend druiven gebruikt met een perfecte rijpheidsgraad. De wijnen van elke locatie rijpten afzonderlijk bijna 20 maanden op eikenhout voordat het team de assemblage afrondde. De beste kleur ooit? Gelukkig zijn zij die er zelf een oordeel over kunnen vormen.

Jaargang 2020
Houdbaar tot 2045
Druivensoort Sangiovese
Regio Toskana
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 13.5
Restsuiker
Land IT
Ph waarde
GTIN
Zuurgraad