Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Z1N Il Numero Uno Zinfandel

Z1N Il Numero Uno Zinfandel

€12,82
op voorraad
Op de tong is hij vol, complex en fruitig met uitgebalanceerde tannines en een fijne zuurgraad. Het past goed bij pittige gerechten zoals lamsvlees, rundvlees of wild.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

De Z1N Il Numero Uno Zinfandel is intens van kleur en smaak. Om deze concentratie te bereiken, oogst de wijnmakerij Masca del Tacco een deel van de druiven voor deze wijn wanneer ze overrijp zijn. Deze rode wijn is gemaakt van een enkele variëteit van de Zinfandel-druivensoort, die in Italië ook wel Primitivo wordt genoemd. Deze wijnstokken gedijen goed onder de Apulische zon. De halfzoete wijn rijpt een jaar in kleine eikenhouten vaten.

In het glas schittert de wijn in een Zinfandel-typisch donkerrood. Even kenmerkend is de mix van kruidentonen en fruitaroma's. Het boeket verleidt met nuances van bramen, pruimen, chocolade, kruiden en eiken. Op de tong is hij vol, complex en fruitig met uitgebalanceerde tannines en een fijne zuurgraad. De finale is fris en volhardend.

Deze geconcentreerde rode wijn uit Apulië ontplooit zijn aroma's het best bij een drinktemperatuur van 16 tot 18 °C. Het past goed bij sterke en pittige gerechten zoals lamsvlees, rundvlees of wild.

Jaargang 2021
Houdbaar tot 2028
Druivensoort Zinfandel
Regio Apulien
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 14.5
Restsuiker 13.0
Land IT
Ph waarde 3.71
GTIN
Zuurgraad 6.5