Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Vidal-Fleury Côte-Rôtie Brune et Blonde Rouge AOC

Vidal-Fleury Côte-Rôtie Brune et Blonde Rouge AOC

€61,02
op voorraad
Door de Syrah-druivensoort heeft de Vidal-Fleury Côte-Rôtie Brune et Blonde Rouge veel ruggengraat en past daarom goed bij sterk gekruid gegrild vlees, lamsvlees of fetakaas. Geniet van de wijn op een drinktemperatuur van 18 °C met geroosterde wilde wijn
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

Het teeltgebied Côte-Rôtie ligt in het meest noordelijke deel van de Franse Rhône-regio. Het omvat in totaal drie deelgebieden verspreid over de gemeenten Ampuis, Saint-Cyr-sur-le-Rhône en Tupin. Binnen deze gebieden zijn er verschillende individuele lagen, waaronder de Côte Brune en de Côte Blonde. Uit deze afzonderlijke lagen komen de druiven voor de Vidal-Fleury Côte-Rôtie Brune et Blonde Rouge.

De rode wijn heeft een donkerrode kleur met karmozijnrode reflecties. In de neus is de wijn heerlijk intens en zeer complex. Er verschijnen tonen van vers fruit, viooltjes, zwarte olijven en witte peper. De single site Côte Brune wordt gekenmerkt door ijzerhoudende klei en de site Côte Blonde door limoen, wat de wijn een zachte mineraliteit geeft.

De droge Côte-Rôtie smaakt naar zwarte bessen en diverse kruiden. Het is een rijke, zeer ongecompliceerde aromatische wijn die een unieke structuur en vol frisheid biedt. Deze krachtige, complexe en zeer persistente wijn staat nog maar aan het begin van zijn lange levensduur. Geef het daarom wat tijd om te ontvouwen en open het minstens twee uur voordat u gaat drinken.

Door de Syrah-druivensoort heeft de Vidal-Fleury Côte-Rôtie Brune et Blonde Rouge veel ruggengraat en past daarom goed bij sterk gekruid gegrild vlees, lamsvlees of fetakaas. Geniet van de wijn op een drinktemperatuur van 18 °C met geroosterde wilde wijn of wilde ragout.

Jaargang 2018
Houdbaar tot 2038
Druivensoort Syrah, Viognier
Regio Rhône
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 14.0
Restsuiker 0.5
Land FR
Ph waarde 3.61
GTIN
Zuurgraad 5.5