Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Vesevo Falanghina

Vesevo Falanghina

€7,34
op voorraad
Met deze frisheid moeten lichte maaltijden worden geserveerd. Vis, zeevruchten en jonge kazen zijn het lekkerst. Ook wit vlees of Aziatische lekkernijen overtuigen
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

Ervaar deze fruitige Vesevo Falanghina, afkomstig uit de Italiaanse regio Campania. Ontdek welke wonderen van smaak afkomstig zijn van de Falanghina-druivensoort, die terecht wordt beschouwd als een van de beste in Campania. Het druivenras Falanghina speelt de hoofdrol in de Vesevo Falanghina uit Vesevo. Deze druif is zo belangrijk voor Campanië dat er aan het einde van de oogst wijnfeesten worden gehouden ter ere van hem. Want deze laatrijpe variëteit levert de beste witte wijnen op die kenners en wijnliefhebbers inspireren.

Deze witte wijn met een frisse, lichtgele kleur toont een bewogen boeket dat de neus prikkelt met citrusvruchten, een vleugje meloen, munt en een vleugje gember. Deze frisse aroma's komen ook terug in de smaak. De mineraliteit van deze wijn is opmerkelijk, die hij dankt aan zijn oorsprong aan de voet van de Vesuvius. Er is ook een uitgebalanceerde zuurgraad en een zacht aroma van geel tropisch fruit met een frisse afdronk en medium body.

Met deze frisheid moeten lichte maaltijden worden geserveerd. Vis, zeevruchten en jonge kazen zijn het lekkerst. Ook wit vlees of Aziatische lekkernijen overtuigen. Wij adviseren een drinktemperatuur van 10-12 °C.

 

Jaargang 2023
Houdbaar tot 2026
Druivensoort Falanghina
Regio Kampanien
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 13.0
Restsuiker 5.6
Land IT
Ph waarde 3.32
GTIN
Zuurgraad 6.0