Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Ulisse Merlot Rosato Terre di Chieti IGP

Ulisse Merlot Rosato Terre di Chieti IGP

€9,56
op voorraad
Probeer de droge roséwijn bij zomerse salades en een hartige snack. De wijn past ook perfect bij gevogelte, zoals eend of kip. En last but not least, deze rosé is een heerlijke aanrader voor fruitdesserts en fruitijs op warme zomerdagen.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

99 punten Luca Maroni vintage 2020

Luca Maroni, de bekende Italiaanse wijncriticus, geeft Tenuta Ulisse Merlot Rosato 99 punten, het hoogst mogelijke aantal. Hij is enthousiast over deze rosé uit Abruzzo, "als een van de beste ooit". Wat de wijn zo speciaal maakt, is zijn ongelooflijke aroma. Het verleidt de zintuigen, zowel qua smaak als geur. In de neus toont de droge roséwijn een overvloed aan lentearoma's.

Het ruikt naar kersenbloesem, aardbeien- en frambozenveld en een vleugje rozenbottel, wat een licht kruidige indruk geeft. In de mond is de Tenuta Ulisse Merlot Rosato sprankelend en extreem fris. Het fruitaroma is ongeëvenaard en is intens en rond. De stabiele zuurgraad geeft de wijn een onnavolgbaar volume en is in volledige harmonie met het fruitige aroma.

De Merlot Rosato van wijnmakerij Tenuta Ulisse is te combineren met een heel scala aan gerechten, licht gekoeld op 10 °C. Probeer de droge roséwijn bij zomerse salades en een hartige snack. De wijn past ook perfect bij gevogelte, zoals eend of kip. En last but not least, deze rosé is een heerlijke aanrader voor fruitdesserts en fruitijs op warme zomerdagen.

 

Jaargang 2023
Houdbaar tot 2027
Druivensoort Merlot
Regio Abruzzen
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 13.0
Restsuiker 6.0
Land IT
Ph waarde
GTIN
Zuurgraad 5.7