Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Tenuta Sant Antonio Scaia Rosato

Tenuta Sant Antonio Scaia Rosato

€10,22
op voorraad
Tenuta Sant Antonio Scaia Rosato. In de mond is deze droge rosé fruitig met een uitgebalanceerde frisheid. Past goed bij pastagerechten, risotto, wit vlees en gevogelte, geroosterde polenta met haring, verse kaas en vis.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

Tenuta Sant Antonio wordt met passie gerund door de gebroeders Castagnedi in de regio Veneto. Met de wijnlijn "Scaia" hebben ze hun droom vervuld om op een nieuwe manier wijn te maken. Zo hebben ze een moderne interpretatie gecreëerd van de grote traditie van Tenuta Sant'Antonio. De wijnen van het Italiaanse wijnhuis zijn aangenaam fris en aromatisch.

Voor de Scaia Rosato worden de Rondinella-druiven voorzichtig geperst. Na een kort contact met de schillen van de most, vindt de fermentatie plaats bij een gecontroleerde temperatuur in roestvrijstalen vaten. Het bouquet van de glanzend roze wijn doet denken aan rozen en frambozen. In de mond is de droge rosé fruitig met een uitgebalanceerde frisheid.

Tenuta Sant Antonio Scaia Rosato past goed bij pastagerechten, risotto, wit vlees en gevogelte, geroosterde polenta met haring, verse kaas en vis en wordt het best gedronken bij een aanbevolen drinktemperatuur van 10-12 °C.

Jaargang 2022
Houdbaar tot 2026
Druivensoort Rondinella
Regio Venetien
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 12.5
Restsuiker 8.0
Land IT
Ph waarde
GTIN
Zuurgraad 6.0