Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Stemmari Nero d'Avola Sicilia DOC

Stemmari Nero d'Avola Sicilia DOC

€6,94
op voorraad
Bij het eten blijkt de Stemmari Nero d'Avola Sicilia IGT een veelzijdige begeleider te zijn. Het harmonieert zowel met rijstgerechten als met pasta. Het is een ware smaakbelevenis in combinatie met rood vlees, wild en lamsvlees evenals pittige kazen.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

De Stemmari Nero d'Avola Sicilia DOC heeft een fruitige smaak; het biedt aroma's van zwarte bessen. Verder zijn er tonen van chocolade en hazelnoot in de rode wijn van het jonge wijnhuis Feudo Arancio.

De druivensoort Nero d'Avola is verantwoordelijk voor deze mix van fruitige en nootachtige aroma's. Deze komt oorspronkelijk uit de stad Avola in de Griekse provincie Sycarus en is nu wijdverbreid op Sicilië. Vanwege de donkere bessen heeft het de bijnaam "nero", wat "zwart" betekent. Hierdoor glinstert de wijn in een donkerrood en violet in het glas.

Bij het eten blijkt de Stemmari Nero d'Avola Sicilia IGT een veelzijdige begeleider te zijn. Het harmonieert zowel met rijstgerechten als met pasta. Het is een ware smaakbelevenis in combinatie met rood vlees, wild en lamsvlees evenals pittige kazen. Deze rode wijn komt het best tot zijn recht bij een drinktemperatuur van 16 tot 18 °C.

Jaargang 2021
Houdbaar tot
Druivensoort Nero d'Avola
Regio Sizilien
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 13.0
Restsuiker 6.0
Land IT
Ph waarde 3.6
GTIN
Zuurgraad 5.0