Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Stellenrust Corner Stone Pinotage

Stellenrust Corner Stone Pinotage

€14,91
op voorraad
Stellenrust Corner Stone Pinotage uit de regio Stellenbosch Zuid-Afrika. Deze rode wijn is ideaal als begeleider van pittige gerechten, zoals Thaise gerechten met veel curry of chili con carne.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

De Stellenrust Cornerstone Pinotage komt uit de zogenaamde Super Premium Range van het wijnhuis en vertegenwoordigt daarmee het op één na hoogste kwaliteitsniveau. Een wijn die veel aandacht krijgt.

Zuid-Afrika staat bekend om zijn grote aandeel Pinotage-wijnen, dus het vinificeren van een bijzonder goede Pinotage is een uitdaging. Dr. Tertius Boshoff, wijnmaker en eigenaar van Stellenrust, hecht dan ook veel belang aan de selectie van de druiven en hun verwerking. Na de handmatige oogst worden de druiven ongeveer 36 uur geperst en vervolgens gefermenteerd in roestvrijstalen tanks. Rijping vindt plaats in Franse eikenhouten vaten gedurende ongeveer 20 maanden.

In de neus toont de Stellenrust Cornerstone Pinotage een aroma van blauw en frambozen, evenals tonen van rijpe perzik en zwarte kers. In de mond is de wijn sappig en vol, delicaat en warm met subtiele eiken tonen. De stabiele zuurgraad maakt de afdronk fris en licht zoetzuur.

Deze rode wijn is ideaal als begeleider van pittige gerechten, zoals Thaise gerechten met veel curry of chili con carne.

 

Jaargang 2021
Houdbaar tot 2028
Druivensoort 100% Pinotage
Regio Stellenbosch
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 14.5
Restsuiker 3.8
Land ZA
Ph waarde 3.62
GTIN
Zuurgraad 5.9