Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel San Marzano "Sud" Primitivo di Manduria

San Marzano "Sud" Primitivo di Manduria

€13,22
op voorraad
Italiaanse pastagerechten, groentestoofschotels en fetakaas passen hier goed bij.Trakteer uw gasten op een ware smaakbeleving wanneer u lam of wild serveert met deze rode wijn uit Italië.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

De San Marzano Sud Primitivo di Manduria kenmerkt zich door zijn robijnrode kleur en zijn fruitige bouquet. Deze rode wijn uit Apulië is puur gemaakt van Primitivo-wijnstokken.

De San Marzano Sud Primitivo di Manduria - dit is een weelderige en fruitige rode wijn uit Apulië. Puur geperst uit druiven van de Primitivo-druivensoort, schittert het in het glas in een rijk robijnrood met violette reflecties. De Primitivo-druivensoort is een van de vlaggenschipproducten van het gerenommeerde wijnbouwgebied Salento, waar de Cantina San Marzano zijn wijnen verbouwt. Dankzij het warme, droge klimaat worden wijnen met een sterk karakter geproduceerd.

Het bouquet van deze rode wijn is intens en fruitig. Het biedt aroma's van vijgen, kersen en pruimen, evenals olijven. Daarnaast zijn in de neus nuances van kruiden, vanille en chocolade te bepalen. Het verleidt het gehemelte met tonen van bes, granaatappel, kruiden en vanille.

Deze tonen ontvouwen zich optimaal bij een drinktemperatuur van 16 – 18 °C. Italiaanse pastagerechten, groentestoofschotels en fetakaas passen hier goed bij.Trakteer uw gasten op een ware smaakbeleving wanneer u lam of wild serveert met deze rode wijn uit Italië.

 

Jaargang 2022
Houdbaar tot 2028
Druivensoort Primitivo
Regio Apulien
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 14.0
Restsuiker 11.0
Land IT
Ph waarde 3.57
GTIN
Zuurgraad 6.4