Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Piekenierskloof Grenache Noir

Piekenierskloof Grenache Noir

€14,84
op voorraad
De Grenache Noir van wijnmakerij Piekenierskloof is een heerlijke partner voor sushi, pasta en gevogeltegerechten. Of probeer het eens met Franse gesmolten kaas.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

In de afgelopen jaren hebben niet weinig Zuid-Afrikaanse wijnmakers erkend dat de Grenache Noir-druivensoort een ongelooflijk potentieel heeft gezien de klimatologische omstandigheden in het land. De Piekenierskloof Grenache Noir is hier een bijzonder goed voorbeeld van. De hete dagtemperaturen en koele nachten, vanwege de grote hoogte in de Citrusdal Mountains in het noordwesten van Zuid-Afrika, zijn ideaal voor de langzame rijping van de druiven.

De Piekenierskloof Grenache Noir ruikt naar rood fruit, vanille, gember en peper. In de mond is de droge wijn weelderig met veel aardbeienfruit, plus mooie tonen van rook, tonen van koffie en een vleugje nootmuskaat. Een zeer goed uitgebalanceerde rode wijn met fijne, levendige tannines dankzij 12 maanden rijping in Franse barriques.

De Grenache Noir van wijnmakerij Piekenierskloof is een heerlijke partner voor sushi, pasta en gevogeltegerechten. Of probeer het eens met Franse gesmolten kaas.

 

Jaargang 2020
Houdbaar tot 2026
Druivensoort 100% Grenache Noir
Regio Piekenierskloof
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 13.5
Restsuiker 3.2
Land ZA
Ph waarde 3.31
GTIN
Zuurgraad 5.6