Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Piekenierskloof Carel van Zyl Old Vine Grenache Noir

Piekenierskloof Carel van Zyl Old Vine Grenache Noir

€29,24
op voorraad
De Piekenierskloof Carel van Zyl Old Vine Grenache Noir slaat ook een mooi figuur als begeleiding bij eten. Probeer de droge rode wijn bij gegrilde steak, wildgerechten of een stevige kaasplank.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

Carel van Zyl, de zoon van de oprichter van de wijnmakerij Piekenierskloof, plantte de Grenache Noir-wijnstokken in 1973 en gaf de wijn zijn naam. Aangevuld met de toevoeging van Old Vine, is gedocumenteerd dat deze rode wijn onderworpen is aan Zuid-Afrikaanse certificering. Dit is het project "Old Vine" en de bijbehorende certificering "Certified Heritage Vineyards", waarbij wijngaarden van 35 jaar en ouder worden opgenomen in een register en een inspectie ondergaan.

Een opmerkelijke concentratie van fruit in de neus. Aardbeien en elegante pepertonen zijn bijzonder karakteristiek. In de mond gaan aardse tonen gepaard met hints van kruidnagel en kardemompeulen. Na een korte aanhoudende in de mond, vormen zich rokerige tonen. De Carel van Zyl Old Vine Grenache Noir heeft een verfrissende zuurgraad en goed uitgebalanceerde levendige fijne tannines. Een soepele, elegant complexe Grenache, zoals men die in de beste zin zoekt.

De Piekenierskloof Carel van Zyl Old Vine Grenache Noir slaat ook een mooi figuur als begeleiding bij eten. Probeer de droge rode wijn bij gegrilde steak, wildgerechten of een stevige kaasplank.

 

Jaargang 2018
Houdbaar tot 2028
Druivensoort 100% Grenache noir
Regio Piekenierskloof
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 13.5
Restsuiker 3.2
Land ZA
Ph waarde 3.50
GTIN
Zuurgraad 5.7