Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Piekenierskloof Bergendal Old Vine Chenin Blanc

Piekenierskloof Bergendal Old Vine Chenin Blanc

€29,42
op voorraad
Probeer deze uitzonderlijke wijn bij intense salades met olie en azijn, curry gnocci met kip of Aziatisch zoetzuur.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

De wijnmakerij Piekenierskloof is lid van het project "Old Vine". De zogenaamde "Certified Heritage Vineyards" zijn gecertificeerde wijngaarden van 35 jaar en ouder. Deze certificering garandeert de oorsprong van de druiven. De wijnstokken voor de Piekenierskloof Bergendal Old Vine Chenin Blanc werden geplant in 1962. Het zijn bush-wijnstokken die groeien op zanderige kleigronden op een plateau op een hoogte tussen 600 en 750 meter. Een koude bries in de avonduren, die uit de Atlantische Oceaan op ongeveer 50 kilometer afstand waait, geeft de wijnstokken de optimale balans voor een gelijkmatige groei. De opbrengsten zijn laag, maar de druiven zijn des te geconcentreerder.

De Bergendal Old Vine Chenin Blanc uit Piekenierskloof bewijst dit al met zijn kleur, die een krachtig goudgeel vertoont. De droge witte wijn ruikt intens naar witte bloemen, tropisch fruit en vanille. De wijn is rijk en vol in de mond. Een delicate romigheid gecombineerd met een subtiele zuurgraad. Een mooie abrikoosnoot speelt met een lichte zoetheid van de 6 maanden rijping op Frans eiken. De afdronk is lang en draagt ​​de smaak van de abrikoos.

De Bergendal Old Vine Chenin Blanc is een sappige, krachtige wijn die het volledige potentieel van deze 60 jaar oude wijnstokken weerspiegelt. Probeer deze uitzonderlijke wijn bij intense salades met olie en azijn, curry gnocci met kip of Aziatisch zoetzuur.

 

Jaargang 2020
Houdbaar tot 2026
Druivensoort 100% Chenin Blanc
Regio Piekenierskloof
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 13.5
Restsuiker 2.1
Land ZA
Ph waarde 3.29
GTIN
Zuurgraad 6.2