Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Steffen Trittenheimer Apotheke Riesling Auslese

Steffen Trittenheimer Apotheke Riesling Auslese

€7,89
op voorraad
Ontdek nu de Riesling Auslese van de wijngaard “Trittenheimer Apotheke” van weingut Steffen, een krachtige volle heerlijke zoete wijn die vooral bij dames zeer in de smaak valt.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
 • Geen verzendkosten
  Bij een bestelling boven de €100,-
 • Ruim assortiment
  Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
 • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
  Rechtstreeks van de wijnboer
 • Duurzaam en ecologisch
  Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

In 1794 begonnen de zusters Steffen-Schmitt een weingut in Trittenheim aan de Moezel, een van de beroemdste wijnregio’s van Europa. In dit wijnbouwgebied zijn bijzondere steile hellingen die de beroemde Steillagen-Rieslinge brengen.

Na ruim 200 jaar ervaring in de wijnbouw heeft dit familiebedrijf zich weten te kwalificeren tot een weingut dat uitstekende kwaliteitswijnen produceert. Vandaag de dag wordt het familiebedrijf door Hans Steffen sr. en Roman Steffen jr. geleid.

Trittenheimer Apotheke is een wijngaard gelegen in de haarspeldbocht van de Moezel bij het plaatsje Trittenheim. Weingut Steffen bezit hier enkele hectares wijngaard die deels op zeer steile hellingen liggen, de zogenaamde steillagen die stijgingen kennen tot wel 70%. Het werk in deze steillagen is zeer zwaar en ook gevaarlijk. De wijnboeren hebben dat er graag voor over omdat deze steillagen bijzonder mooie wijnen voortbrengen.

Ontdek nu de Riesling Auslese van de wijngaard “Trittenheimer Apotheke” van weingut Steffen, een krachtige volle heerlijke zoete wijn die vooral bij dames zeer in de smaak valt.

 

Jaargang 2022
Houdbaar tot 2028
Druivensoort Riesling
Regio Mosel
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 7.5
Restsuiker 70.0
Land DE
Ph waarde
GTIN
Zuurgraad 7.0