Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Morgenster Nabucco Nebbiolo

Morgenster Nabucco Nebbiolo

€16,28
op voorraad
Het is vol en is een uitstekende begeleider van eten. De aardse structuur doet denken aan een Pinot Noir, maar dan met meer smaak en kracht. In de mond heerlijk zacht en substantieel.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
 • Geen verzendkosten
  Bij een bestelling boven de €100,-
 • Ruim assortiment
  Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
 • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
  Rechtstreeks van de wijnboer
 • Duurzaam en ecologisch
  Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

Een Nebbiolo uit Zuid-Afrika zult u zich nu zeker afvragen, hoe kan dat? Als je het verhaal erachter kent, zal je het begrijpen. Giulio Bertrand, geboren in Italië, kocht de wijnmakerij Morgenster in 1992. Na de eerste restauratie stond hij achter het oude herenhuis en keek naar een heuvel. De heuvel deed hem denken aan zijn thuisland en dus besloot hij daar een inheemse druivensoort te gaan telen en dat was de Nebbiolo-druif.

De Nabucco Nebbiolo-druiven komen van een enkele wijngaard van 4 hectare. Deze verfijnde, diep genuanceerde wijn drukt de opmerkelijke elegantie en grote kracht uit van deze beroemde Noord-Italiaanse druivensoort.

Deze wijn heeft een lichte kleur en een hoge zuurgraad. Het is vol en is een uitstekende begeleider van eten. De aardse structuur doet denken aan een Pinot Noir, maar dan met meer smaak en kracht. In de mond heerlijk zacht en substantieel. Een Zuid-Afrikaanse Nebbiolo: "De Morgenster Nabucco Nebbiolo".

Alleen proberen helpt u uit te leggen wat wij bedoelen!

 

Jaargang 2014
Houdbaar tot 2026
Druivensoort Nebbiolo
Regio Stellenbosch
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 13.5
Restsuiker 3.2
Land ZA
Ph waarde 3.55
GTIN
Zuurgraad 6.0