Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Babylonstoren Cabernet Sauvignon

Babylonstoren Cabernet Sauvignon

€21,80
op voorraad
Geniet van deze hoogwaardige Zuid-Afrikaanse rode wijn bij een drinktemperatuur van 16 tot 18 graden. De Babylonstoren Cabernet Sauvignon is een ideale begeleider van een ribeye steak of van gegrild of langzaam gegaard lamsvlees met rozemarijn en tijm. Oo
1 - 3 werkdagen
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
 • Geen verzendkosten
  Bij een bestelling boven de €100,-
 • Ruim assortiment
  Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
 • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
  Rechtstreeks van de wijnboer
 • Duurzaam en ecologisch
  Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

"Hij is al toegankelijk, maar het beste moet nog komen." Dat is goed om te lezen, ook bij de Babylonstoren Cabernet Sauvignon. Omdat de Zuid-Afrikaanse rode wijn een feest voor de zintuigen is, dat al elke nobele tafel verrijkt. Maar, zoals Christine Rudman schrijft in John Platter's Wine Guide, het beste moet nog komen. Rudman geeft de op eikenhout gerijpte Cabernet 4 van de 5 sterren.

Het bouquet van de pruimenrode wijn is boeiend complex. Tonen van donkere bessen (bessen) in prachtige interactie met tonen van wilde kruiden, grafiet en ceder. Rudman schrijft tonen van "mokka-chocolade- en cassisgeuren" toe aan het boeket.

In de mond is de Babylonstoren Cabernet Sauvignon droog, krachtig en meesterlijk in balans. "2020 is weelderig, de sappigheid in de mond past bij de compacte tannines van 18 maanden eikenhout, waarvan 40% nieuw", aldus de Platter. De finale klinkt lange tijd indrukwekkend.

De rode wijn uit Babylonstoren - gelegen tussen Paarl en Stellenbosch, zo'n 50 kilometer ten oosten van Kaapstad - rijpte 18 maanden in Franse eikenhouten vaten van 300 liter. Er werden 40% nieuwe vaten en 60% tweede en derde vaten gebruikt.

Geniet van deze hoogwaardige Zuid-Afrikaanse rode wijn bij een drinktemperatuur van 16 tot 18 graden. De Babylonstoren Cabernet Sauvignon is een ideale begeleider van een ribeye steak of van gegrild of langzaam gegaard lamsvlees met rozemarijn en tijm. Ook gewoon lekker met oude Cheddar of Gouda en Gorgonzola. De rode wijn is nog een pleziergarantie tot 2030.

Jaargang 2020
Houdbaar tot 2030
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Regio Paarl
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 14.0
Restsuiker 3.5
Land ZA
Ph waarde 3.70
GTIN
Zuurgraad 5.5