Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Feudi Di San Marzano Gran Trio Rosso di Salento

Feudi Di San Marzano Gran Trio Rosso di Salento

€9,22
niet op voorraad
De Feudi Di San Marzano Gran Trio Rosso Salento is een uitstekende begeleider van rijpe kazen. Het past net zo goed bij vleesgerechten zoals lamsvlees met knoflook en rozemarijn.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

De Feudi Di San Marzano Gran Trio Rosso Salento is een cuvée van de Gran Trio, de drie belangrijkste druivensoorten van Apulië: Primitivo, Negroamaro en Malvasia Nera. De wijnstokken profiteren van de zonnige ligging en de koele bries van de Adriatische kust. Terwijl de Primitivo wordt gekenmerkt door zijn zachte textuur, is een kruidig ​​aroma typerend voor de Negroamaro-druivensoort. Kenmerkend voor Malvasia Nera is een delicate geur.

Dankzij deze mengeling is de uitmuntende rode wijn van de wijncoöperatie Cantine San Marzano een ware smaakbelevenis. Aroma's van pruimen, rijpe kersen, gekonfijt fruit en cacao ontmoeten tonen van kruiden, chocolade, bessen en vijgen.

Cantine San Marzano heeft een lange geschiedenis. 19 wijnboeren, wiens families het land al generaties lang bewerken, bundelden hun krachten in 1962. Sindsdien heeft zich een opmerkelijke coöperatie van meer dan 1000 wijnboeren gevestigd in het zuiden van Apulië (in de hak van de "laars" Italië). Op het land tussen de Adriatische en de Ionische Zee rijpen prachtige wijnen die aanzienlijk hebben bijgedragen aan de opkomst van de Zuid-Italiaanse wijnbouw.

Om optimaal van de smaak te genieten, wordt deze halfdroge rode wijn het best geserveerd op een aangename drinktemperatuur van 16 tot 18 °C. De Feudi Di San Marzano Gran Trio Rosso Salento is een uitstekende begeleider van rijpe kazen. Het past net zo goed bij vleesgerechten zoals lamsvlees met knoflook en rozemarijn.

 

Jaargang 2022
Houdbaar tot
Druivensoort Primitivo, Negroamaro, Malvasia Nera
Regio Apulien
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 13.5
Restsuiker 8.5
Land IT
Ph waarde 3.55
GTIN
Zuurgraad 5.9