Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Epicuro Primitivo Puglia IGT

Epicuro Primitivo Puglia IGT

€8,42
op voorraad
Bij een aanbevolen drinktemperatuur tussen 17-19 °C past de Epicuro Primitivo Puglia IGT bijzonder goed bij sterke en stevige vleesgerechten.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

De Epicuro Primitivo Puglia IGT is een fluweelzachte, kruidige wijn. Vol en krachtig overtuigt hij bij vleesgerechten en is ook geschikt als elegante rode wijn in een ontspannen sfeer.

De Epicuro Primitivo Puglia IGT is gemaakt van de Primitivo-druivensoort, die de Femar Vini-wijnmakers verbouwen op de ijzerhoudende en donkere vulkanische bodems van Puglia.
Op deze manier wordt de Primitivo gecreëerd op de "laarshak" van Italië, die verrast met een diep donker karmozijnrood dat licht violet glinstert in het tegenlicht. Als je de wijn decanteert, ontvouwt het boeket zich met de geur van zoete kersen en sappige pruimen. Deze volle fruitigheid gaat gepaard met fijne kruiden. De intense rode wijn oogt fluweelzacht in de mond vertoont hij lichte tannine-impressies en is zeer aanwezig in de afdronk.

Bij een aanbevolen drinktemperatuur tussen 17-19 °C past de Epicuro Primitivo Puglia IGT bijzonder goed bij sterke en stevige vleesgerechten.

Jaargang 2021
Houdbaar tot 2025
Druivensoort Primitivo
Regio Apulien
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 13.0
Restsuiker 18.7
Land IT
Ph waarde 3.78
GTIN
Zuurgraad 5.6