Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel De Grendel Op die Berg Chardonnay

De Grendel Op die Berg Chardonnay

€25,95
op voorraad
De Grendel Op die Berg Chardonnay. Heerlijk elegant en subtiel in de mond, maar krachtig. De smaak wordt gekenmerkt door geconcentreerde aroma's van kokos, gember en jam met een lichte zoetheid.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

Het Zuid-Afrikaanse wijnhuis De Grendel ligt op slechts ongeveer 25 kilometer van de stad Kaapstad. Het wijngebied heet Ceres en de druiven voor de Op Die Berg Chardonnay komen uit Witzenberg, dat op een hoogte van 960 meter boven zeeniveau ligt. De regio heeft een continentaal klimaat met koele nachttemperaturen en hogere dagtemperaturen tijdens het groeiseizoen, wat bijdraagt ​​aan langzamere rijping en meer geconcentreerd fruit.
De Grendel Op Die Berg Chardonnay heeft een citroenbleke kleur met een heldere lichte transparantie. Exotische fruittonen, kruidenaroma's en een lichte vanillenoot van de 5 maanden durende rijping in Franse eikenhouten vaten zijn terug te vinden in de neus. Heerlijk elegant en subtiel in de mond, maar krachtig. De smaak wordt gekenmerkt door geconcentreerde aroma's van kokos, gember en jam met een lichte zoetheid. Een witte wijn met een jeugdige frisheid die in de loop der jaren aan rijkdom en intensiteit zal winnen.
Probeer de De Grendel Op Die Berg Chardonnay met romige gerechten als risotto van porcini-paddenstoelen of gnocchi met cambozola. Ook een aanrader in combinatie met geitenkaas.

 

Jaargang 2022
Houdbaar tot 2032
Druivensoort Chardonnay
Regio Ceres Plateau
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 13.5
Restsuiker 3.4
Land ZA
Ph waarde 3.26
GTIN
Zuurgraad 6.2