Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Château Pré la Lande Cuvée Diane AOC 2016

Château Pré la Lande Cuvée Diane AOC 2016

€15,92
op voorraad
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

Met trots presenteren wij u deze bijzondere cuvée van Château Pré la Lande. Niet alleen omdat deze wijn uit het uitmuntende jaar 2016 komt; ook omdat het veganistisch is, geproduceerd volgens de "Demeter"-standaard en erkend onder het "AB"-kwaliteitszegel, het officiële zegel voor biologisch geteelde producten toegekend door het Franse Ministerie van Landbouw.

Het kasteel en de wijngaarden liggen in Pineuilh, op een heuvel in de appellatie Sainte Foy Côtes de Bordeaux, waar de bodem volledig bestaat uit klei op een laag kalksteen. Dit is de garantie voor een wijn die elegantie en persoonlijkheid combineert.

Koude maceratie wordt uitgevoerd met uitsluitend wilde gisten. Bij het maken van wijn worden geen sulfieten gebruikt. De pureefermentatie duurt 5 weken. De daaropvolgende rijping vindt plaats gedurende ongeveer 15 maanden in hoogwaardige Franse eikenhouten vaten van 300 liter, waarvan 40% nieuw. De assemblage bestaat uit Merlot en Cabernet Franc.

De kleur van deze heerlijke droge Bordeaux is dieprood, de neus is complex met aroma's van rood en zwart fruit, cederhout, vanille en wilde kruiden. In de mond vind je een mix van kracht en elegantie. De tannines zijn fijn en dicht, maar zeer goed geïntegreerd. De afdronk is lang en zacht met aroma's van rood fruit.

Een geweldige Franse wijn, op de meest milieuvriendelijke wijze gemaakt, die al op dronk is, maar zeker nog een paar jaar op zijn hoogtepunt moet blijven.

Heerlijk om als solowijn van te genieten, maar past ook goed bij gegrild vlees, ratatouille of pastagerechten.

Bio-Product: FR-BIO-01
Jaargang 2016
Houdbaar tot 2028
Druivensoort 60% Merlot, 40% Cabernet Franc
Regio Cotes de Bordeaux / Saint-Foy
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 13.5
Restsuiker
Land FR
Ph waarde
GTIN
Zuurgraad