Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Chateau La Nerthe Les Cassagnes Cotes du Rhone Villages Rouge AOP

Chateau La Nerthe Les Cassagnes Cotes du Rhone Villages Rouge AOP

€17,29
op voorraad
Voor deze wijn worden alleen de beste percelen gebruikt. Geniet van deze wijn met "Tian", een groenteschotelspecialiteit uit de Provence op basis van tomaten, courgettes, aubergines, tijm en oregano. Gewoon heerlijk!
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

Deze Côtes du Rhône Villages AOP is iets heel bijzonders. Het team van de bekende wijnmakerij Châteauneuf-du-Pape La Nerthe, zorgt sinds de 14e eeuw voor de wijngaarden van Les Cassagnes, die zich in Sérignan-du-Comtat bevinden. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is meer dan 40 jaar. De cuvée bestaat voornamelijk uit Grenache Noir, Syrah en wat Mourvèdre.

De druiven worden met de hand geplukt en een verdere selectie vindt plaats bij aankomst in de kelder; vervolgens de afzonderlijke fermentatie van de drie druivensoorten gedurende 3 weken. De extractie is uiterst zacht om het fruit te behouden en een goede tanninestructuur te behouden. Ten slotte rijping in stalen tanks gedurende 9 maanden op de droesem alvorens te bottelen.

De kleur van Les Cassagnes AOP Côtes du Rhône Villages Rouge is donkerrood en diep. In de mond maakt een aantrekkelijke, niet te volle body indruk met een zeer zijdeachtige textuur. Rode bessen en prachtige, parfumachtige tonen, evenals zoete kruidenaroma's leiden tot een delicate en aanhoudende afdronk.

Geserveerd op een drinktemperatuur van 14-16 graden raden wij Les Cassagnes aan met gegrild lams- of rundvlees, pasta Bolognese of ratatouille. Een tip: Geniet van deze wijn met "Tian", een groenteschotelspecialiteit uit de Provence op basis van tomaten, courgettes, aubergines, tijm en oregano. Gewoon heerlijk!

Jaargang 2021
Houdbaar tot 2030
Druivensoort 60% Grenache noir, 30% Syrah, 10% Mourvèdre,
Regio Côtes du Rhône
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 14.0
Restsuiker
Land FR
Ph waarde
GTIN
Zuurgraad