Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Cap Royal Bordeaux Supérieur AOC

Cap Royal Bordeaux Supérieur AOC

€9,82
op voorraad
Cap Royal is na een decanteertijd van 3/4 uur op dronk. Een genot op zich, dit druivensap is ook lekker in een duo met belegen harde kaas, wild, gestoofd vlees en rundvlees.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

Altijd op zoek naar bijzondere wijnen, kwamen we deze "verborgen schat" tegen in Bordeaux. Deze veganistische wijn biedt niet alleen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, hij heeft ons meer dan overtuigd met betrekking tot het belangrijkste, namelijk zijn aroma en smaak.

Vernoemd naar de oudste vuurtoren van Europa, die voor de monding van de Gironde in de Atlantische Oceaan staat en die de wijn met trots op zijn etiket draagt, profiteert deze Bordeaux Supérieur van de expertise van Jean René Matignon, de oenoloog van Château Pichon Baron, Grand Cru Classé in Pauillac. Jean René, Matignon is een meester in de kunst van het blenden en een expert in het toezicht houden op de veroudering van het vat.

Is het toeval dat deze wijn, bestaande uit 75% Merlot en 25% Cabernet Sauvignon en gefermenteerd in thermogereguleerde roestvrijstalen vaten, vergelijkbaar is met dat van zijn "grote broer"?

De Cap Royal rijpte op Franse eikenhouten vaten. Het vertoont een prachtige intens rode kleur met violette reflecties. De neus onthult aroma's van bramen en bosbessenjam met kruidige en geroosterde tonen. In de mond kun je de rijkdom van de wijn voelen door een romigheid versterkt door tonen van vanille veroorzaakt door de veroudering in eiken vaten. Een krachtige, rijke en frisse Bordeaux met veel fruit.

Cap Royal is na een decanteertijd van 3/4 uur op dronk. Een genot op zich, dit druivensap is ook lekker in een duo met belegen harde kaas, wild, gestoofd vlees en rundvlees.

 

Jaargang 2020
Houdbaar tot 2028
Druivensoort 75% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon
Regio Bordeaux
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 14.0
Restsuiker
Land FR
Ph waarde
GTIN
Zuurgraad