Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Ca' Rugate Campo Bastiglia Valpolicella Ripasso DOC

Ca' Rugate Campo Bastiglia Valpolicella Ripasso DOC

€19,75
op voorraad
De Ca' Rugate Campo Bastiglia Valpolicella Ripasso DOC is ideaal als aperitief en ook geschikt als begeleider van rood vlees en middelrijpe kazen. De aanbevolen drinktemperatuur is 16°C.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

Ca' Rugate is een Venetiaanse wijnmakerij die territoriale wijnen produceert die in staat zijn om, door een onderscheidend en herkenbaar karakter, het territorium waar ze vandaan komen tot uitdrukking te brengen. De druivenrassen Corvina, Corvinone en Rondinella die typisch zijn voor Ca' Rugate Campo Bastiglia Valpolicella Ripasso DOC groeien in de wijnstreek Valpolicella. De bodems in dit gebied zijn rijk aan grind en meestal kalkhoudend en geven de druiven hun speciale smaak.

In het typische wijnbereidingsproces van Ripasso wordt het afvallen van de Amarone opnieuw gefermenteerd samen met de rode Valpolicella-wijn. Daaropvolgende rijping vindt plaats voor 50% in tonneaux (grote eiken vaten) en 50% in roestvrijstalen tanks over een periode van ongeveer 8 maanden.

De kleur van de wijn is granaat. De aroma's zijn fruitig met tonen van kersen en rood fruit met bloemige en kruidige nuances. De smaak in de mond is vol en fluweelzacht dankzij de zachte tannines.

De Ca' Rugate Campo Bastiglia Valpolicella Ripasso DOC is ideaal als aperitief en ook geschikt als begeleider van rood vlees en middelrijpe kazen. De aanbevolen drinktemperatuur is 16°C.

 

Jaargang 2021
Houdbaar tot 2032
Druivensoort Corvina, Corvinone, Rondinella
Regio Venetien
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 14.5
Restsuiker
Land IT
Ph waarde
GTIN
Zuurgraad