Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Cà dei Frati Brolettino Lugana DOC

Cà dei Frati Brolettino Lugana DOC

€19,42
op voorraad
Cà dei Frati Brolettino Lugana DOC is een droge wijn en de ideale begeleider van pasta's met een romige saus, gevogelte of wit vlees. Het past ook uitstekend bij kreeft, garnalen of rivierkreeft. Last but not least, het past goed bij subtiele kazen.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

De Cà dei Frati Brolettino Lugana bestaat voor 100% uit het druivenras Turbiana, ook wel bekend onder het synoniem Verdicchio Bianco. Het is een druivensoort die laat geoogst wordt, meestal midden tot eind oktober. Dit geeft de witte wijn die eruit wordt geproduceerd een hoog verouderingspotentieel en een zeer goede structuur. De lange rijpingstijd van de druiven geeft een prachtige complexiteit aan de wijn.

De neus van de Cà' dei Frati Brolettino onthult een hele reeks heerlijke geuren, waaronder tonen van rijp fruit, perzik, roos en balsamico. De reeds genoemde structuur gaat gepaard met een expressieve kruidigheid met een heldere maar fijne zuurgraad. De afwerking is helder en schoon. De Italiaanse wijn rijpte 10 maanden in barrique-vaten.

De Cà' dei Frati Brolettino is een droge wijn en de ideale begeleider van pasta's met een romige saus, gevogelte of wit vlees. Het past ook uitstekend bij kreeft, garnalen of rivierkreeft. Last but not least, het past goed bij subtiele kazen.

 

Jaargang 2022
Houdbaar tot 2027
Druivensoort 100% Turbiana
Regio Lugana
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 13.5
Restsuiker
Land IT
Ph waarde 3.25
GTIN
Zuurgraad 6.6