Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Beyerskloof Diesel Pinotage

Beyerskloof Diesel Pinotage

€62,08
op voorraad
De ideale aanvulling op pittige Indiase gerechten of een goed gekruide lendenbiefstuk. Beyerskloof Diesel is misschien wel een van de beste Pinotage van de Kaap.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

Diesel Pinotage, zeker een ongebruikelijke naam voor een wijn. Dit wordt echter heel snel uitgelegd als je het verhaal erachter kent. Diesel was de naam van Beyers Truters, eigenaar van Beyerskloof, hond en een geliefde en trouwe constante metgezel van zijn baas. De hond was niet alleen in de wijngaard te vinden, maar ook in de kelder of naast het bureau. Het was dus duidelijk voor Beyers Truter om zijn beste wijn naar zijn "beste" vriend te vernoemen.

De druiven voor de Beyerskloof Diesel Pinotage zijn afkomstig van Bushvine-wijnstokken. Een type dat in Zuid-Afrika veel wordt toegepast, vooral bij Pinotage. Het fermentatieproces vond 5 dagen plaats in open vaten bij een gemiddelde temperatuur van 26 graden Celsius. De puree werd om de 2 uur aangedrukt. De malolactische gisting vond vervolgens plaats in roestvrijstalen tanks.

Voor de rijping van 18 maanden werden nieuwe Franse eikenhouten vaten gebruikt. Van de 300 gevulde vaten werden er slechts 20 geselecteerd voor de Diesel Pinotage.

De kleur van de Beyerskloof Diesel Pinotage is diep paars. Het boeket wordt gekenmerkt door complexe aroma's van bramen en donker fruit, omgeven door een elegante toon van cederhout. De smaak vertoont een fijne maar complexe structuur van zwart en rood fruit.

Echt een geweldige rode wijn die indruk maakt met een uitstekende balans van fruit en gebruik van eikenhout. Een wijn met een uitstekend potentieel waar je over 10 jaar en langer nog plezier van zult hebben.

De ideale aanvulling op pittige Indiase gerechten of een goed gekruide lendenbiefstuk. Beyerskloof Diesel is misschien wel een van de beste Pinotage van de Kaap.

 

Jaargang 2020
Houdbaar tot 2034
Druivensoort 100% Pinotage
Regio Stellenbosch
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 15.5
Restsuiker 2.1
Land ZA
Ph waarde 3.50
GTIN
Zuurgraad 6.0