Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Zenato Riserva Amarone della Valpolicella Classico

Zenato Riserva Amarone della Valpolicella Classico

€68,83
op voorraad
Bij deze wijn uit Italië worden alleen sterke gerechten van alle soorten geserveerd. Als je van pittig houdt, probeer hem dan eens op een drinktemperatuur van 18 °C bij Aziatische gerechten.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

Met de Zenato Riserva Amarone della Valpolicella Classico uit Veneto kies je voor een Amarone van topklasse. Deze beroemde wijn uit Italië met een lang bewaarpotentieel ontwikkelt in de loop van de tijd een fijne zoetheid, die perfect harmonieert met de dichte elegantie en diepe complexiteit.

De Zenato Riserva Amarone della Valpolicella Classico als een assemblage van Corvina, Rondinella en Oseleta scoorde 93 punten in de Wine Spectator. Krenten en rozijnen fermenteren in barrique-vaten gedurende een periode van maximaal zes jaar om een ​​buitengewoon complex product te creëren dat, afhankelijk van individuele opslag tot 20 jaar, altijd een ander, hoogwaardig facet laat zien.

De robijnrode kleur geeft een visuele voorsmaak van de verscheidenheid aan aroma's, die in de neus al overtuigt met bloemen, kruiden en donkere bessen. Deze geur wordt vervangen door tonen van koffie en chocolade. In de mond wordt het alcoholgehalte qua smaak onschadelijk gemaakt door een ontwikkelde tanninestructuur, wat leidt tot een fluweelzacht, vlezig totaalbeeld.

Bij deze wijn uit Italië worden alleen sterke gerechten van alle soorten geserveerd. Als je van pittig houdt, probeer hem dan eens op een drinktemperatuur van 18 °C bij Aziatische gerechten.

 

Jaargang 2017
Houdbaar tot 2037
Druivensoort 80% Corvina, 10% Rondinella, 10% Oseleta
Regio Venetien
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 16.5
Restsuiker 7.9
Land IT
Ph waarde
GTIN
Zuurgraad 7.1