Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Warwick Professor Black Sauvignon Blanc

Warwick Professor Black Sauvignon Blanc

€13,42
op voorraad
Geniet van deze heerlijke wijn op zichzelf of serveer hem bij verse oesters, een salade met geitenkaas of gegrilde forel.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

De Warwick Professor Black Sauvignon Blanc is een witte wijn die gerijpt is in roestvrijstalen tanks. De druiven komen van twee verschillende percelen gelegen in de hoogten van de Simonsberg in Stellenbosch. De ene werd geplant in 1985, de andere in 2003. De diverse oogst voegt complexiteit, verschillende smaken en structuur toe aan de wijn. De druiven worden 's morgens vroeg met de hand geplukt en rechtstreeks naar de kelder vervoerd. Voor het persen blijft de puree 6-12 uur op de schil. De aromatische Sauvignon Blanc wordt vervolgens koud gefermenteerd in roestvrijstalen tanks. De 100-daagse veroudering op de fijne droesem geeft de Sauvignon Blank zachtheid en volheid.

De Warwick Professor Black Sauvignon Blanc, geproduceerd in beperkte hoeveelheden, vertoont typische aroma's van vlierbloesem, brandnetel, passievrucht en limoen. Levendig en pittig in de mond met een overvloed aan passievrucht en citroen met een frisse aanhoudende zuurgraad.

De naam is een eerbetoon aan de "Professor Black", een onderzoeker die op de Simonsberg de eerste perziken van Zuid-Afrika kweekte.

Geniet van deze heerlijke wijn op zichzelf of serveer hem bij verse oesters, een salade met geitenkaas of gegrilde forel.

Jaargang 2022
Houdbaar tot 2027
Druivensoort 100% Sauvignon Blanc
Regio Stellenbosch
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 13.0
Restsuiker 2.2
Land ZA
Ph waarde 3.45
GTIN
Zuurgraad 5.8