Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Vigneti Zabu Nero d'Avola

Vigneti Zabu Nero d'Avola

€5,62
op voorraad
Door zijn intense smaak past deze rode wijn bijzonder goed bij stevige gerechten zoals rood vlees of wild. Met name deze Siciliaanse drop ondersteunt de geroosterde aroma's van geroosterd en gegrild vlees. Het past ook goed bij smaakvolle kazen zoals blau
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

De Vigneti Zabu Nero d'Avola wordt gekenmerkt door zijn donkere robijnrode kleur met violette reflecties en zijn veelzijdige boeket. De wijnmakerij Vigneti Zabu perst deze rode wijn uit druiven van de variëteit Nero d'Avola. Door de ligging aan het Lago Arancio en het microklimaat onder de Siciliaanse zon vindt de lokale druivensoort optimale omstandigheden.

In de neus zijn er aroma's van kersen, bessen en pruimen, evenals hints van tabak en balsamicoazijn. Zacht en warm, deze droge rode wijn streelt het gehemelte en onthult fruitige tonen en evenwichtige tannines. De aanhoudende afdronk is sappig met een vleugje houtaroma's.

Door zijn intense smaak past deze rode wijn bijzonder goed bij stevige gerechten zoals rood vlees of wild. Met name deze Siciliaanse drop ondersteunt de geroosterde aroma's van geroosterd en gegrild vlees. Het past ook goed bij smaakvolle kazen zoals blauwe kaas.

Jaargang 2022
Houdbaar tot 2025
Druivensoort Nero d'Avola
Regio Sizilien
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 13.0
Restsuiker 6.0
Land IT
Ph waarde 3.50
GTIN
Zuurgraad 5.6