Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Varvaglione Papale Oro Primitivo di Manduria

Varvaglione Papale Oro Primitivo di Manduria

€19,58
op voorraad
In de mond is deze nobele wijn van locaties aan de Golf van Taranto in de Ionische Zee rond en fluwelig, met een goede textuur en grote elegantie. De aromatische finale van de halfdroge rode wijn blijft lang hangen.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

Deze variëteit Primitivo uit de "Golden Line" (Linea Oro) van het traditionele Zuid-Italiaanse wijnhuis Varvaglione Vigne & Vini heeft het allemaal. Verleidelijke tonen van kruidnagel, zoete drop, rijpe kersen en aalbessen in de neus. In de mond is deze nobele wijn van locaties aan de Golf van Taranto in de Ionische Zee rond en fluwelig, met een goede textuur en grote elegantie. De aromatische finale van de halfdroge rode wijn blijft lang hangen.

De wijn is afkomstig van de oudste wijngaarden van Vigne & Vini, waarvan de geschiedenis teruggaat tot het begin van de 20e eeuw. De samenwerking met tal van lokale telers maakt het voor de wijnmakerij mogelijk om het indrukwekkende terroir aan de Golf van Taranto in Apulië in zijn wijnen over te brengen.

De donker robijnrode Varvaglione Papale Linea Oro Primitivo di Manduria rijpte minimaal tien maanden in eikenhouten vaten. De "Papale" werd in 2011 geboren ter gelegenheid van de 90ste verjaardag van Vigne & Vini. Ontdek een prachtig voorbeeld van Zuid-Italiaanse wijnbouw.

 

Jaargang 2019
Houdbaar tot 2026
Druivensoort 100% Primitivo
Regio Apulien
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 14.5
Restsuiker 13.0
Land IT
Ph waarde
GTIN
Zuurgraad 5.9