Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Torre il Cerreto Governo all'Uso

Torre il Cerreto Governo all'Uso

€10,42
op voorraad
Op zichzelf is de Torre il Cerreto Governo All'Uso ook een schot in de roos in combinatie met wildgerechten of met de Toscaanse keuken. Geniet ervan bij salami, gegrilde gerechten of pasta met Bolognese.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

Luca Maroni Award 98 punten

De Torre il Cerreto Governo All'Uso is een halfdroge rode wijn uit de Italiaanse regio Toscane. Dit landschap, dat niet alleen populair is bij toeristen, brengt een grote selectie uitstekende wijnen aan het licht. De zogenaamde Governo-methode wordt steeds populairder. Een deel van de druiven wordt gedroogd voordat ze worden gefermenteerd. De fruitaroma's worden nog geconcentreerder en de wijn krijgt een betere structuur.

De geur van de Torre il Cerreto Governo All'Uso is uitnodigend met rijp fruit en fijne kruiden. Een rijping van 5 maanden in Franse houten vaten geeft de wijn een zachte tanninestructuur, wat zorgt voor een vol mondgevoel. De wijn smaakt naar pruimen en kersenjam. De afdronk gaat gepaard met een lichte resterende zoetheid en kruiden.

De fluweelzachte wijn kan worden omschreven als een ware verwennerij voor het gehemelte. Op zichzelf is de Torre il Cerreto Governo All'Uso ook een schot in de roos in combinatie met wildgerechten of met de Toscaanse keuken. Geniet ervan bij salami, gegrilde gerechten of pasta met Bolognese.

Jaargang 2019
Houdbaar tot 2027
Druivensoort Sangiovese, Merlot,
Regio Toskana
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 13.5
Restsuiker 10.0
Land IT
Ph waarde 3.61
GTIN
Zuurgraad 5.3