Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Tokara Director's Reserve White

Tokara Director's Reserve White

€33,39
op voorraad
Geniet nu van deze wijn of geef hem de tijd tot 2027. Hij zal aan aroma winnen. Het is een ideale begeleider van geroosterde kwartel of eend.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

Tokara Director's Reserve White is van grote complexiteit en elegantie. De wijn heeft een gouden strogele kleur. Intense, verkwikkende aroma's van kweepeer en gebakken appels in de neus, met subliminale tonen van marsepein.

Rijk in de mond met intense tonen van geel en groen fruit. Ze harmoniëren merkbaar met de eiken noten. De finale biedt een opmerkelijke frisheid en is uitzonderlijk lang houdbaar.

De druiven voor deze blend van 69% Sauvignon Blanc en 31% Semillon komen uit de Tokara wijngaarden in Stellenbosch.Sauvignon Blanc gerijpt in 400 liter Franse eiken vaten, Semillon in 225 liter vaten. 28% van de vaten is nieuw eiken. Anders rijpte de wijn in tweede, derde, vierde en vijfde vullingsvaten.

De wijnmakerij Tokara bezit drie wijnbouwgebieden: Het hart van Tokara klopt in Stellenbosch. Hier begon het succesverhaal van de wijnmakerij op de zuidelijke hellingen van de Simonsberg. Het teeltgebied van de Hooglanden ligt in het Elgin District. Vooral Sauvignon Blanc rijpt op de "Kogelberg", meer dan 400 meter boven zeeniveau. Ten slotte, in de "Hemel-en-Arde"-vallei nabij het pittoreske kustplaatsje Hermanus, ligt Tokara's teeltgebied "Siberië" op de koele zuidelijke hellingen van de "Babylonstoren-berg", bijna 300 meter boven de zeespiegel.
Drie uitstekende teeltgebieden, gekenmerkt door een koel klimaat en zandige leembodems en dieprode, vruchtbare Tukulu-bodems, geven Tokara de mogelijkheid om onmiskenbare wijnen vol karakter te creëren.

Geniet nu van deze wijn of geef hem de tijd tot 2027. Hij zal aan aroma winnen. Het is een ideale begeleider van geroosterde kwartel of eend.

 

Jaargang 2020
Houdbaar tot 2028
Druivensoort 69% Sauvignon Blanc, 31% Semillon
Regio Stellenbosch
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 13.5
Restsuiker 2.1
Land ZA
Ph waarde 3.09
GTIN
Zuurgraad 7.5