Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Stemmari Grillo Sicilia DOC

Stemmari Grillo Sicilia DOC

€5,82
op voorraad
Met zijn fruitige aroma's past deze witte wijn uit Italië perfect bij pastagerechten met groenten. Je kunt de wijn ook heerlijk serveren als begeleider van vis of zeevruchten. De Feudo Arancio Grillo Sicilia DOC past ook goed bij gevogelte. Het wordt aanb
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

De single-variëteit Stemmari Grillo dankt zijn frisse, fruitige smaak aan de grillo-druivensoort. Dit is inheems in het zonnige Sicilië en biedt tonen van citrusvruchten.

Puur geperst uit de druivensoort Grillo, wordt de Stemmari Grillo gekenmerkt door zijn aromatische en frisse smaak. Je herkent noten van brandnetel en hooi, maar ook die van groene thee en jasmijn. Daarnaast zijn er nuances van citrusvruchten in deze witte wijn.

Het jonge wijnhuis Feudo Arancio maakt optimaal gebruik van de bodemgesteldheid en het klimaat om van de lokale witte druivensoort Grillo een elegante en tegelijkertijd fruitige wijn te produceren.

Met zijn fruitige aroma's past deze witte wijn uit Italië perfect bij pastagerechten met groenten. Je kunt de wijn ook heerlijk serveren als begeleider van vis of zeevruchten. De Feudo Arancio Grillo Sicilia DOC past ook goed bij gevogelte. Het wordt aanbevolen om de wijn met zijn typische strogele kleur te serveren bij een drinktemperatuur van 10 à 12 °C.

Jaargang 2022
Houdbaar tot
Druivensoort 100% Grillo
Regio Sizilien
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 13.0
Restsuiker 5.2
Land IT
Ph waarde 3.42
GTIN
Zuurgraad 5.6