Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Stemmari Decorato Rosso

Stemmari Decorato Rosso

€7,18
op voorraad
Deze droge rode wijn past goed bij matig pittige salami, gekookt en gegrild rood vlees en matig gerijpte kazen.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

Wil je het echte Sicilië proeven? Doe dan mee met de Stemmari Cecorato Rosso. De druivenrassen Cabernet Sauvignon, Merlot en Shiraz zijn getrouwd met de Italiaanse rode wijn. Shiraz en Merlot zijn afkomstig van zandgronden en produceren zeer aromatische en zoete druiven. De Cabernet wordt geteeld op kleiachtige en zeer vruchtbare bodems. Bijna gedroogd en daardoor zeer geconcentreerd worden de druiven eind september geoogst.

De Shiraz en Merlot worden gevinifieerd met geselecteerde gisten bij een temperatuur van 22-24°C gedurende 4-5 dagen. De Cabernet daarentegen wordt gevinifieerd met toevoeging van geselecteerde gisten bij een temperatuur van 26-28°C gedurende 10-12 dagen. Regelmatig overpompen onthult een zeer krachtige wijn met een aromatisch profiel van rijp fruit. De Cabernet wordt vervolgens 8-10 maanden op hout gerijpt en aan het einde van de rijpingsperiode gecombineerd met de Merlot-Shiraz-basis, die de rode wijntonen van rozijnen een sterk en vol karakter geeft en delicaat en elegant noten van eiken.

Deze wijn vertoont een zeer complex aromatisch profiel, variërend van de tonen van kersen en geurig fruit van de Merlot tot de kruidige tonen van de Syrah. De Cabernet is niet alleen de hoofdstructuur van de body van deze intrigerende Siciliaanse cuvée, maar brengt ook hints van gedroogd fruit en vanille door de rijping in Barriques. De structuur is zeer aangenaam dankzij de perfecte balans tussen de tannines van de Cabernet en de restsuikers van de Merlot en Syrah, die samen de wijn dik, rijk, vol en zacht tegelijk maken.

Deze droge rode wijn past goed bij matig pittige salami, gekookt en gegrild rood vlees en matig gerijpte kazen.

Jaargang 2019
Houdbaar tot 2025
Druivensoort Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz
Regio Sizilien
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 13.0
Restsuiker 6.0
Land IT
Ph waarde
GTIN
Zuurgraad 5.0