Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Spier Signature Pinotage

Spier Signature Pinotage

€8,14 €7,48
op voorraad
De Spier Signature Pinotage is heerlijk bij een klassieke burger, knapperige gebraden kalkoen, geroosterd speenvarken met fruitige barbecuesaus of geroosterde aubergines.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

De Pinotage-stokken van Weingut Spier worden in rijen geplant in noordoostelijke tot zuidoostelijke richting en staan ​​daarom nooit bloot aan de felle middagzon. Dit voorkomt dat de druiven oververhit raken en te pittige smaken ontwikkelen. De nabijheid van de zee, die op slechts ongeveer 8 kilometer afstand ligt, is ook nuttig. Met een kleine oogst van 50 hectoliter per hectare krijgen de druiven veel intensiteit en heeft de wijn voldoende kracht en diepte om te rijpen op houten vaten. Vergisting op maximaal 25°C zorgt voor veel fruit. 40% van de wijn rijpt in Franse of Amerikaanse eikenhouten vaten, waardoor deze Pinotage een aangename vanillesmaak krijgt zonder het fruit te verliezen.

Ze is diep kersenrood in het glas en het boeket ruikt naar heerlijk vers fruit, kersen en kokos. Daarnaast diverse kruiden zoals peper, vanille, leer en tabak. Een frisse en verfijnde smaak in de mond: zacht en romig, met veel kersen, frambozen, tabak en een vleugje rokerigheid, robuust in de afdronk, lekker kruidig.

De Spier Signature Pinotage is heerlijk bij een klassieke burger, knapperige gebraden kalkoen, geroosterd speenvarken met fruitige barbecuesaus of geroosterde aubergines. Onze chocoladetip: probeer eens witte chocolade met tonen van kokos bij deze Zuid-Afrikaanse rode wijn.

 

Jaargang 2022
Houdbaar tot
Druivensoort Pinotage
Regio Western Cape
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 14.0
Restsuiker 3.9
Land ZA
Ph waarde 3.63
GTIN
Zuurgraad 5.4