Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Spier 21 Gables Pinotage

Spier 21 Gables Pinotage

€27,48
op voorraad
Lekker bij een struisvogelbiefstuk met zwarte peper, pasta met pesto en zwarte olijven of oude kazen.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

Het produceren van een goede Pinotage is altijd een bijzondere uitdaging voor Zuid-Afrikaanse wijnboeren. Pinotage stelt bijzondere eisen aan de kwaliteit van de wijngaarden en de kunst van de wijnboeren. In de Private Collection moet de wijn een grote intensiteit en grote diepte hebben, en het is een kunst om de Pinotage-druivensoort te temmen zodat deze niet te hard en te droog wordt.

Perfect rijpe druiven zijn daarom een ​​belangrijke voorwaarde. Daarvoor zorgen druiven uit de eigen wijngaarden van Spier in Stellenbosch, waar niet meer dan 50 hectoliter per hectare Pinotage wordt geoogst. De druiven worden met de hand geplukt om onbeschadigd en zonder te oxideren de kelder te bereiken. De Private Collection is gemaakt van alleen de beste delen van een wijngaard. De fermentatie, na een korte koude maceratie, vindt deels plaats in open tanks. De wijn rijpt vervolgens in een mengsel van Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten. Amerikaans hout benadrukt het heldere en intens zoete fruit van Pinotage op een bijzonder mooie manier en accentueert het karakter van deze druivensoort op een bijzondere manier.

De Spier 21 Gables Pinotage heeft een intense robijnrode kleur. Het boeket toont een subtiele geur van gekarameliseerde kersen en een vleugje zwarte peper en zwarte chocolade. In de mond een heerlijk fruit en een elegante smaak. De wijn wordt gekenmerkt door een aangenaam gevoel van hout en vanille met een lichte kruidigheid. Het is aanhoudend sterk, met een grote lengte.

Nu op dronk, maar ook tot 7 jaar houdbaar. Lekker bij een struisvogelbiefstuk met zwarte peper, pasta met pesto en zwarte olijven of oude kazen.

 

Jaargang 2018
Houdbaar tot 2028
Druivensoort Pinotage
Regio Stellenbosch
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 14.5
Restsuiker 3.4
Land ZA
Ph waarde 3.41
GTIN
Zuurgraad 6.2