Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Rustenberg Stellenbosch Chardonnay

Rustenberg Stellenbosch Chardonnay

€17,42
op voorraad
Probeer deze Chardonnay met geroosterd varkensvlees, visgerechten, asperges of een dessert zoals panna cotta met in vanille gekookte perziken.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

Noten van abrikoos, sinaasappelschil en kokos worden gecombineerd in het veelzijdige boeket van de Rustenberg Stellenbosch Chardonnay. Ze worden prachtig afgerond met tonen van marsepein, citrusvruchten en eikenhout.

In de mond is deze Zuid-Afrikaanse witte wijn fris, fruitig, evenwichtig, met een mooie zuurgraad en een fijne afdronk met perziktonen. Deze variëteit Chardonnay heeft 9 maanden gerijpt in eikenhouten vaten van 300 liter. Een kwart hiervan waren nieuwe vaten, evenals tweede, derde en vierde vulling.

De wijnmakerij Rustenberg staat ook wereldwijd bekend om zijn Chardonnay-creaties. De Stellenbosch Chardonnay, die herhaaldelijk meer dan 90 punten heeft gekregen van de Wine Advocate, bewijst eens te meer hoe goed het wijnhuis begrijpt hoe Chardonnay in hout te ontwikkelen en de juiste balans te vinden tussen fruitigheid, hout en zuurgraad.

Probeer deze Chardonnay met geroosterd varkensvlees, visgerechten, asperges of een dessert zoals panna cotta met in vanille gekookte perziken.

 

Jaargang 2022
Houdbaar tot 2028
Druivensoort Chardonnay
Regio Stellenbosch
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 13.0
Restsuiker 2.2
Land ZA
Ph waarde 3.30
GTIN
Zuurgraad 5.7