Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Pr1mo Numero Uno Primitivo Salento

Pr1mo Numero Uno Primitivo Salento

€9,18
op voorraad
De Pr1mo Numero Uno Primitivo Salento is een alleskunner waar je zowel solo als bij een goede maaltijd van kunt genieten. Serveer deze wijn bij gebraden varkensvlees of gegrild rood vlees.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

Het druivenras Primitivo geniet al jaren een ononderbroken populariteit. De verscheidenheid aan Primitivo-wijnen is nu bijna onbeperkt. Het is daarom des te belangrijker om het oorspronkelijke karakter van deze druif te behouden. Dit heeft heel goed gewerkt met de Pr1mo Numero Uno Primitivo Salento. Bewust uitgerust met iets minder restzoet en zeer gestructureerd in de mond, toont deze droge wijn uit Italië volheid, maar tegelijkertijd een ongeëvenaarde zachtheid. In een lang proces met de keldermeester en eigenaar Gaetano Marangelli van de Cantine Menhir, bottelden we de typisch Apulische inheemse vorm van een Primitivo.

De kleur is intens donkerrood en toont alle kracht van de zon die in de Pr1mo-druiven kon stromen. Heerlijke aroma's van kersenjam, rijpe pruimen en wilde bessen in de neus. Rijping in houten vaten geeft de wijn een extra vleugje vanille. Fruit en volheid domineren in de mond. De Pr1mo Numero Uno Primitivo Salento is altijd fluweelzacht en evenwichtig. Geniet van het zuidelijke Apulië.

De Pr1mo Numero Uno Primitivo Salento is een alleskunner waar je zowel solo als bij een goede maaltijd van kunt genieten. Serveer deze wijn bij gebraden varkensvlees of gegrild rood vlees. De rode wijn is ook een uitstekende begeleider van sterke kazen.

Onze chocoladetip: probeer een exquise volle melkchocolade met tonen van gezouten karamel bij deze rode wijn.

 

Jaargang 2020
Houdbaar tot 2026
Druivensoort 100% Primitivo
Regio Apulien
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 14.0
Restsuiker 6.7
Land IT
Ph waarde 3.63
GTIN
Zuurgraad 5.8