Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Poggerissi Rosso di Toscana IGT

Poggerissi Rosso di Toscana IGT

€8,42
op voorraad
De rode wijn van het traditionele huis van Renzo Masi is een echte alleskunner en geschikt voor vele gelegenheden. Het past goed bij pasta met tomatensaus, maar ook bij lichte varkensvlees- of rundvleesgerechten.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

De Poggerissi Rosso di Toscane IGT wordt gekenmerkt door zijn rood-violette kleur en zijn kruidig-fruitig bouquet. Deze volle rode wijn uit Toscane is een echte alleskunner en smaakt heerlijk op zichzelf of bij een maaltijd.

De Poggerissi Rosso di Toscane IGT is een cuvée gemaakt van 95% Sangiovese en 5% Colorino druiven. De wijn dankt zijn donkerrode en violet glinsterende kleur in het glas aan deze druivensoorten.

Het boeket wordt gekenmerkt door typische aroma's van de Sangiovese-druivensoort. Kruidige nuances zoals peper en fruitige kersentonen kunnen in de neus worden waargenomen. De volle wijn uit Toscane onthult ook fruitige tonen in de mond en is persistent in de finale. Deze rode wijn is een ware traktatie bij een drinktemperatuur van 16 tot 18 °C.

De rode wijn van het traditionele huis van Renzo Masi is een echte alleskunner en geschikt voor vele gelegenheden. Het past goed bij pasta met tomatensaus, maar ook bij lichte varkensvlees- of rundvleesgerechten. Deze krachtige rode wijn past ook goed bij pizza of pittige harde kaas. Of sluit de avond sfeervol af met een glas van deze wijn. Probeer de droge rode wijn bij gemarineerde gegrilde biefstukken.

 

Jaargang 2022
Houdbaar tot
Druivensoort 95% Sangiovese, 5% Colorino
Regio Toskana
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 13.0
Restsuiker 3.0
Land IT
Ph waarde 3.55
GTIN
Zuurgraad 5.6