Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Poggerissi Bianco di Toscana IGT

Poggerissi Bianco di Toscana IGT

€6,92
op voorraad
Geniet van de aromatische verscheidenheid aan fijne wijnen uit Toscane met deze fruitige witte van Renzo Masi. Bij een drinktemperatuur van 10 tot 12°C is de Poggerissi Bianco di Toscana IGT een uitstekende tafelwijn bij gerechten als tapas of vis.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

De Poggerissi Bianco di Toscana IGT presenteert zich elegant en fris met een lichtgele kleur in het glas. Geniet van de aromatische verscheidenheid aan fijne wijnen uit Toscane met deze fruitige witte van Renzo Masi.

De Poggerissi Bianco di Toscana IGT is een samenstelling van geselecteerde Trebbiano Toscano en Chardonnay druiven. Wijnmakerij Renzo Masi uit Rufina staat al jaren bekend om zijn voortreffelijke wijnspecialiteiten. Deze cuvée met zijn zacht pastelgeel maakt indruk met een uitgesproken fruitige geur van limoen en fijne nuances van pitvruchten.

De Toscaanse wijn dankt deze aroma's en zijn jeugdige frisheid vooral aan het hoge aandeel Trebbiano-druiven. Het verwent het gehemelte met citrustonen en evenwichtige zuurgraad. De finale is lekker lang en rond.

Bij een drinktemperatuur van 10 tot 12°C is de Poggerissi Bianco di Toscana IGT een uitstekende tafelwijn bij gerechten als tapas, vis of verse zeevruchten. Ook ideaal als aperitief of bij een lichte salade.

 

Jaargang 2023
Houdbaar tot
Druivensoort 70% Trebbiano Toscano, 30% Chardonnay
Regio Toskana
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 12.0
Restsuiker 4.1
Land IT
Ph waarde 2.80
GTIN
Zuurgraad 6.1