Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Plaisir de Merle Methode Cap Classique (MCC) Grand Brut

Plaisir de Merle Methode Cap Classique (MCC) Grand Brut

€19,32
op voorraad
Geniet van de creatie van Niel Bester, wijnmaker bij Plaisir de Merle, met oesters of Sint-Jakobsschelpen met citroenboter en pasta. Ook solo gedronken, goed gekoeld uiteraard, een absolute aanrader.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

Méthode Cap Classique, kortweg MCC, is de mousserende wijn uit Zuid-Afrika die al lang internationaal naam heeft gemaakt en net als Champagne of mousserende wijn feestelijke gelegenheden verfraait. De Plaisir de Merle Méthode Cap Classique Grand Brut is een geweldige ambassadeur van de sprankelende smaakervaringen van de Kaap.

De mousserende wijn, gemaakt volgens de klassieke Franse traditie, is een samenstelling van 60% Chardonnay en 40% Pinot Noir. In het glas schittert de MCC van Plaisir de Merle in een licht strogeel met fijne perlage.

De Méthode Cap Classique Grand Brut ruikt stimulerend naar groene appel, grapefruit, citroen en peer en fijne gisttonen. In de mond is de Zuid-Afrikaanse mousserende wijn droog, met een aangenaam zacht mondgevoel en een levendige frisheid. De aromatische complexiteit is indrukwekkend. Aroma's van citrusvruchten, brioche en knapperige groene appel zorgen voor een heerlijk samenspel, onderstreept door nuances van vuursteen. De finale resoneert nog langer.

Deze MCC is nu al een ware traktatie, maar zal zich de komende vijf tot zeven jaar nog heel goed blijven ontwikkelen. Geniet van de creatie van Niel Bester, wijnmaker bij Plaisir de Merle, met oesters of Sint-Jakobsschelpen met citroenboter en pasta. Ook solo gedronken, goed gekoeld uiteraard, een absolute aanrader.

Jaargang 2018
Houdbaar tot
Druivensoort 60% Chardonnay, 40% Pinot Noir
Regio Paarl
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 12.5
Restsuiker 5.3
Land ZA
Ph waarde 3.04
GTIN
Zuurgraad 7.3