Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Pfaffmann Riesling 'M.P.' QbA halbtrocken

Pfaffmann Riesling 'M.P.' QbA halbtrocken

€8,95
op voorraad
Deze Pfaffmann Riesling 'M.P.' QbA halfdroog/ lichtzoet met een overvloed aan smaak en aroma's is heerlijk als begeleider van lichte gerechten op een warme zomeravond.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

De Pfaffmann Riesling 'M.P.' QbA halfdroog straalt een aroma uit van fijne kruiden en delicate bloemen, verrijkt met groene banaan en fruitige peren. Het uitgebalanceerde fruitige spel van zijn verkwikkende smaak van peren en kruiden ontvouwt zich op een delicate sappige manier en met een stevige structuur. Peren en kruiden weerklinken ook in de lange, minerale afdronk. De wijnboer Karl Pfaffmann in Walsheim produceert de halfdroge kwaliteitswijn van 100% Riesling-wijnstokken.

De zonnige hellingen van het wijnbouwgebied Rijnland-Palts aan de Zuidelijke Wijnroute staan ​​bekend om hun sappige, kruidig-zoete Riesling-druiven. De vinificatie vindt plaats met koele fermentatie, met rijping in roestvrijstalen tanks. Deze halfdroge fruitige witte wijn met een delicate zoetheid, is de ideale begeleider van mediterrane gerechten. Hij harmoniseert perfect met vis en vormt een aanvulling op lichte gerechten op milde zomeravonden.

Tip: In combinatie met geurige kruiden kan de Pfaffmann Riesling heel goed worden gebruikt voor de bereiding van een witte glühwein. Witte glühwein is veel frisser en pittiger dan de bekende rode wijn varianten.

Jaargang 2023
Houdbaar tot 2026
Druivensoort 100% Riesling
Regio Pfalz
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 12.5
Restsuiker 16.2
Land DE
Ph waarde
GTIN
Zuurgraad 7.6