Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Pascal Jolivet Sancerre Blanc AOC

Pascal Jolivet Sancerre Blanc AOC

€24,59
op voorraad
In het glas is de witte wijn helder en goudgeel. In de neus ontvouwen zich mooie aroma's van citrusvruchten. De heerlijke wijn is vol en zeer goed in balans.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

In het prachtige Franse Sancerre vind je het wijnhuis van Pascal Jolivet. Sancerre is een AOC-gecertificeerd wijnbouwgebied gelegen rond de stad Sancerre aan de Loire, tegenover Pouilly-Fumé. Alleen de rassen Sauvignon Blanc en Pinot Noir worden in deze regio verbouwd, aangezien alle andere rassen niet als AOC zijn geclassificeerd.

De Sauvignon-druiven waarvan de droge witte wijn is gemaakt, zijn individueel gevinifieerd uit drie verschillende terroirs. De terroirs verschillen in hun bodemtype. Deze zijn kalkhoudend, kleiachtig of bestaan ​​uit kalk en vuursteen en geven de Sauvignon Blanc-druif zijn specifieke kenmerken. De Sancerre Blanc rijpte enkele maanden op hout.

In het glas is de witte wijn helder en goudgeel. In de neus ontvouwen zich mooie aroma's van citrusvruchten. De heerlijke wijn is vol en zeer goed in balans.

Voor optimaal genieten serveer je de Pascal Jolivet Sancerre Blanc AOC op een drinktemperatuur van 8-10°C bij geitenkaas en visgerechten.

Jaargang 2022
Houdbaar tot 2029
Druivensoort Sauvignon Blanc
Regio Sancerre
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 13.5
Restsuiker
Land FR
Ph waarde
GTIN
Zuurgraad