Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Matsu El Viejo

Matsu El Viejo

€32,77
op voorraad
Barrique wijn Matsu El Viejo (oude man) uit de regio Toro Spanje is een veganistische wijn en een typische begeleider van eten, die ook bestand is tegen sterke sauzen en intens gegrilde gerechten.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

De Toro-regio in het noordwesten van Spanje staat voor intense, krachtige wijnen. Als ze, zoals de Matsu El Viejo, ook elegantie en finesse brengen, dan is dit de perfectie van de wijnbouw van de Tempranillo-druif, die hier in de regio Tinta de Toro wordt genoemd. El Viejo betekent "de oude man" en Bodega Matsu onderstreept hun ervaring en traditie met deze geweldige wijn.

De selectie van druiven van wijngaarden die meer dan 100 jaar oud zijn, leidt tot een bijzonder intens gearomatiseerd resultaat. De opbrengsten van deze wijngaarden zijn erg laag, de wijnstokken zelf worden biologisch-dynamisch verbouwd. Na fermentatie en malolactische gisting rijpt de wijn 16 maanden in Franse eikenhouten vaten. Filteren wordt bewust vermeden om de volledige aromastructuur te behouden.
Het resultaat is een wijn met een diepe kersenrode kleur en violette reflecties aan de randen. Matsu El Viejo ruikt heerlijk intens naar zwart fruit, de vatrijping resulteert in geroosterde aroma's, rook- en kruidentonen, die geïntegreerd zijn in een prachtige structuur. In de mond is de rode wijn vlezig, rijp en rond. De tannines zijn duidelijk waarneembaar maar fijn gepolijst en geven El Viejo zelfs een lichte zoetheid. De afdronk onderstreept nogmaals de harmonie tussen het fruit en de aroma's door het gebruik van hout.

Matsu El Viejo is een veganistische wijn en een typische begeleider van eten, die ook bestand is tegen sterke sauzen en intens gegrilde gerechten. Probeer het ook eens met blauwe kaas. Ook geweldig als solo wijn!

Jaargang 2021
Houdbaar tot 2029
Druivensoort 100% Tinta de Toro
Regio Toro
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 15.0
Restsuiker 5.8
Land ES
Ph waarde
GTIN
Zuurgraad 5.0